Oldalak

2009. márc. 21.

Tovatűnő muffin

Csak pislogtam. Láttam én már kiéhezett kollegistákat percek alatt eltüntetni két kondérnyi sűrű babgulyást és mellé öt kiló kenyeret, de hát ez a természet rendjéhez tartozik, aki kollegista, szinte mindig éhes. Még a nagy étteremalakítás (miner robot help, kell még?) és szavazás (marcipános-meggyesem az enyéim között vezet) idején is.
De az, hogy kiscsaládommal édes hármasban, gyakorlatilag negyed óra alatt sem felfaltunk tucatnyi, frissen sült banános-csokis muffint ... mondom, csak pislogtam :-)

Manóval kevertük a tésztáját. Illetve hármasban, mert amíg én az egy darab tojást vettem ki a tartóból, Manó lelkesen összeöntötte a cukor felét a csokival és már a lisztet szórta volna, ha Manapó meg nem menti a helyzetet :-) Szóval családi összefogásban készült, még Manó lelkesedésével együtt is tíz perc alatt összekevertük. Nagyjából 20 percet sült, feleannyit hűlt és nem túlzok, ha azt mondom, fertályóra sem kellett és hűlt helye maradt csupán ... a fényképhez is úgy csentem el :-)

Banános-csokis muffin

hozzávalók

1 nagy v 2 kisebb, érett banán
250 ml tej
1 tojás
60 gr olvaszott margarin
180 gr liszt
1 tk sütőpor
120 gr cukor
120 gr csoki (ez lehet kicsivel kevesebb is, étcsoki)

A banán(oka) villával összetöröm, hozzákeverem a tejet és a tojást, aztán az olvasztott margarint.
Beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, belekeverem a cukrot, végül az összevágott csokit.
Papírkapszlival kibélelt hagyományos, vagy papírkapszli nélküli szilikonos muffinformába kanalazom a viszonylag híg állagú tésztát, a formák 3/4-ig, majd előmelegített, 190 fokos sütőbe tolom. 20 perc múlva kiveszem, érdemes egy tűpróba erejéig megszúrni.
A formából kivéve hűlni teszem.



Jó étvágyat!

Szószedett:
fertályóra - negyedóra

4 megjegyzés:

trinity írta...

Garffyka, elárulok egy titkot: én már 30 muffin alatt neki sem állok:))Akkor marad másnapra is...

Ancsika írta...

Ez is jöhet!!! :)
Nekem még van 1-2 a narancsosból. Bár a mákos labdák mind elfogytak.

Edit (Esc) írta...

Megcsinaltam, csak banan helyett almabol. A lekeszites soran visszamaradt egy almareszelek, ami meg jo zaftos volt. Nem tudom milyen az ize, mert nem kostoltam... de a tarsasag fogyassza... Nem keel a szomszedba menni elosztani.

Garffyka írta...

Edit, örülök, ha sikere van :-)

Trinity, OK, ti azért kicsivel többen vagytok, mint mi :-)

Mian, azt a narancsosat Manónak és magamnak megsütöm majd, párom ezt az ízpárosítást nemigazán szereti, pedig nagyon jó :-)