2009. márc. 3.

Népek konyhája

Ezzel, a talán kissé fellengzősnek hangozható elnevezéssel - Manapó segített ki, mikor vasárnap délután azon töprengtem, hogyan is fogalmazhatnám meg röviden és frappánsan hétvégi gasztro-"gyűjteményünk".

Nos, szerintem Manapó igen közel járt az igazsághoz, ugyanis a menüben szerepelt piros krumplileves (árvagulyás), ami ugye hamisítatlanul magyar,



aztán volt mézes-mázas szezámmagos csirke, ez a keleti oldalt hozta,



terítékre került Manapó gyúrta-sütötte hamburger, az amerikai vonulatot bevezetendő,



a finomságokat dél-afrikai fehérborral koronáztuk, ami dobozos csomagolása ellenére kellemes meglepetést szerzett,



s végül, a süti igazi három az egyben találat, magyar csokiból, törökmogyoróval készült amerikai brownie.



Szóval, amolyan igazi fúziós konyha :-)

A szezámmagos csirke és Manapó hamburgere recepteket külön postban írom, már csak az egy postra eső hosszúság figyelembevétele miatt is :-)
Addig is, míg a fent említettek publikálásra kerülnek, némi ízelítő és kedvcsináló.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

trinity írta...

Várjuk a részleteket!!!