Oldalak

2009. márc. 11.

Színes mexikói rizs

Egészen pontosan nem a rizs színes önmagában, hanem az étel, a sokféle zöldségtől. Mivel ez alkalommal só, bors mellett csipetnyi szárított mexikói fűszerkeverékkel ízesítettem, nemes egyszerűséggel az általam csak színesnek nevezett rizs másodnevet is kapott, így lett színes mexikói rizs ... merthogy ugye más zöldségekkel és más fűszerezéssel lehetne színes tavaszi rizs is :-)

Színes mexikói rizs

hozzávalók

1 dl-nyi rizs
1 ek olaj
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 szál murok
maréknyi zöldborsó
maréknyi kukorica (szemes, konzerv)
hámozott paradicsom levestől (1 konzerv)
só, bors, petrezselyemzöld
mexikói fűszerkeverék - ilyet Max ajándékozott még az MP3 alkalmával, köszönöm!
alaplé

A hagymákat és a murkot megpucolom. A hagymákat apró kockákra, a murkot vékony csíkokra vágom. Szintén felkockázom a hámozott paradicsomokat.
Az olajat felmelegítem, állandó kavarás közben megfuttatom rajta a rizset, majd hozzáteszem a hagymákat és 1-2 percig együtt kevergetem. Hozzáöntöm a hámozott paradicsom levét és a paradicsomkockákat, egyúttal fűszerezem is. Néhány percig így rotyogtatom, lassú tűzön. Hozzáteszem a felaprított murkot, átforgatom és felöntöm kevéske alaplével. Nagyjából 5 perc múlva hozzáteszem a zöldborsót és a kukoricát. Innen nagyjából már csak 5 percig hagyom a tűzön, hogy a zöldségek ne főjjenek szét. Időnként átkeverem, falapáttal és ügyelve, hogy a rizs ne törjön össze.
Petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Önálló ételként is megállja helyét, hiszen ízben, tartalomban egyaránt gazdag.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: