Oldalak

2009. márc. 23.

Amikor a kevesebb szebb - mogyorókrémes muffin

Még az MP4 (itt, itt és itt) alkalmával Trinity meglepett minden Morzsikát egy-egy duci üveg házi mogyorókrémmel. Sikerült a kamrapolc egy nem teljesen szemelőtt levő részére csempészni a mogyorókrémes üveget, így nem ürült ki teljesen, bár voltak benne nyalakodásra utaló nyomok :-) (étteremalakítás, szavazás, marcipános-meggyes kalács alatt-közben is)

Szóval, van egy jó adag házi mogyorókrémünk ... egy nagyszerű muffin recept Chef Vikitől ... egy délutáni szundiból ébredő Manó, aki sütit akar készíteni ... feltételek tehát adottak, csupán a megvalósítás és elfogyasztás van hátra :-)

Nutellás muffin á la Chef Viki házi mogyorókrémmel á la Trinity

hozzávalók - 12 db

30 dkg liszt
10 dkg cukor
5 dkg vaj/margarin
3 ek olaj
2 ek méz
1 tojás
1,5 dl tej
2 kk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
mogyorókrém

A vajat habosra keverem a cukrokkal, hozzáadom a mézet, olajat, tejet és a tojást is. A masszához szitálom a sütőporos lisztet és homogén állagúra keverem.
Papírkapszlival bélelet vagy vajjal vékonyan körbekent szilikonos muffinformába teszek 1-1 ek-nyi tésztát, erre 1-1 kk-nyi mogyorókrémet, majd befedem újabb adag tésztával. Hát kicsit megszaladt a kanál, amivel a mogyorókrémet mértem ...
175 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöm.
A kép nem elrettentés, csupán igazolása annak, hogy az is lehet nagyon finom, ami első ránézésre talán nem a legszebbnek látszik :-)

Ez csokoládé - mutat Manó a muffinból kisült mogyorókrémre. Nem kismanóm, ez a mogyorókrém, amit a muffinba tettünk, emlékszel, te is kanalaztad, igaz, te inkább a szádba, mint a sütibe - válaszolom. Mogyojókjém - mondja kicsit eltűnődve, majd felderült arcocskával folytatja - kanalazta baba, sokat-sokat, köjbekente muffinfojmába, sokat-sokat - és olyan lendülettel mutatja, hogy ügyeskedte a mogyorókrémet a formákba, hogy eközben majdnem leveri az asztalról a bögre tejet. Tinitinéni küldte mogyojókjémet, babának ... és Maxbácsinak és anyának és apának és Cicaanyának és Kittybabának és Csababácsinak és és Gabinéninek és Zsófinéninek és Andisbácsinak és ... és kinek küldte még Tiniti néni? Ki az a Gajffyka? - fejezi be lendületes és átfogó nagymonológját, miközben fülig maszatosan, lelkesen majszolja a mogyorókrémes muffint.



Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ki az a Gajjffyka, egyem meg a száját :-))

Arany kis kukta, finomat sütöttetek :-))

Ancsika írta...

Meg kell zabálni!!!! :) Mindkettöt, de legföképp Manókát! :))))))

trinity írta...

Nekem is ki szokott buggyanni a muffinból a töltelék: attól még nagyon finom:)
Örülök, ha ízlett!!!
Sok sok cuppanós puszit küldök ennek a kis drágának!!!!