Oldalak

2009. márc. 15.

MP4! - Morzsikák, ha összegyűlnek ...

... akkor ott bizony remek hangulat kerekedik és annyi, de annyi finomság alatt roskadoznak az asztalok, hogy azt még a nagy étteremalakítás is megirigyelhetné ...

Szombaton negyedszer tartottunk csipetcsapat gyűlést :-), mi, messzeföldön híres Morzsa City lakói, a Morzsikák. Sajnos, nem minden csipetcsapattag tudott részt venni, de!, ami késik nem múlik ... :-)
Max és családja láttak vendégül bennünket - soha rosszabb házigazdákat!, dícséret és elismerés és köszönet mindenért.

a csomagolás megtévesztő!

négy, azaz 4!, csillag a kötényen és a sapkán

Szemezgetések a terülj asztalkámról, e finomságokkal vártak

alföldi fehér hurka, köszönöm!
a mártogatósok hétnyelven beszéltek ... fentről lefele: paradicsomos-mozarellás, almás-sonkás, kolbászos, húspástétomos; személy szerint, így, ebben a sorrendben :-)

puha, zamatos kukoricás-sajtos bucik

Cicaanya ecetes salátája, ellenőrizve, többször is

kenyérrudak

kenyérudat a kolbászos dipbe, majd az édes-csípős szószba ... falat után húspástétomos dip és csípős szósz ... falat ... ismét kolbászos ... egyszerűen mesésen finom!

saláta "kínaiul", szerintem túl hamar elfogyott :-)

orchideával

a virág elhalványul
Max édesanyja sk kecskesajttal kínált ... kapros, fokhagymás, medvehagymás ... mindegyik nagyon ott van, zamatos, ízes, látványra is tetszetős (és sehol semmi E!)
szeretnék egy ilyen gyűjteményt
Szorgos Morzsikákra jellemzően, mindenki batyuval érkezett.

Trinity pakkjában fűszeres sajtgolyók és túrós tiramisu lapultak (receptek és több kép Trinitynél)



Lilian még arra is kerített időt-energiát, hogy duci üveg sk mogyorókrémmel lepjen meg mindenkit. Komoly, felnőtt emberek, kisgyerekek módjára, öt ujjal kóstoltuk a mogyorókrémet, egyenest az üvegből.

Zsófi hatalmas adag mesés meggyes pitével érkezett, a csenőmanók tehetnek róla, hogy fele még fényképezés előtt elfogyott (recept és több kép Maxnál).



Gabi
sakktábla mintás sütije gondolkodóba ejtett, de fejtörés helyett inkább megettük, és a pont-olyan-amilyennek-lennie-kell sk Raffaelló golyók sem érték meg a késő estét (a golyókról képem sajna nincs, receptek és több kép Maxnál).



Jómagam marcipános-meggyes kalácsot, padlizsánkrémet és rozsos bucikat pakoltam a batyuba. A rozsos bucik annyiban különböznek a belinkelt recepttől, hogy a szombati sütésnél a teljekiőrlésű liszt háromketted részét teljeskiőrlésű rozslisztre cseréltem.



Mit mondhatnék még?
Lázas szorgalommal szervezzük a következő, nyárra esedékes, tervek szerint mega-giga, MP-t!

1 megjegyzés:

Max írta...

Köszönünk mindent!!