Ez a muffin bizony az általam "csokító érzés"nek nevezettek kategóriába tartozik. Azaz, nem feltétlenül szép, de finom :-)
Előnye, hogy hamar megvan, és amolyan joker szerepe is lehet, reggelire, tízóraira, vacsorára kitűnő, de akár főzelék mellé "feltétnek" is tálalhatom.
Ez alkalommal reggelire volt, sonkával, kolbásszal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv7DAVMIfKQWg3SfiSnK4Bf-xv8QbcP1wPPOlvfSI1-ZSHEXVT9KO8VMpf-FzP-h7A8OfKWMLaU959T1lWqBCqSjCjbX4TVEooLiANNEMD5DTlVpH0fY0drRTM0-cryOlhot4X7Hzystw/s200/kukoric%C3%A1s+muffin1.jpg)
Kukoricás muffin
hozzávalók - tucatnyihoz
2 tojás
1/2 dl olivaolaj
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
18 dkg rétesliszt
12 dkg kukoricaliszt (nem dara, liszt)
1/2 tk só
4 dkg cukor
csipetnyi frissen őrölt bors
1 cs sütőpor
2 dl kukorica (főtt, pl konzerv)
1 csokor petrezselyem (a zöldje)
reszelt sajt
szezámmag
A kukoricát, ha konzerv, lecsepegtetem. Ha fagyasztott, lobogó vízbe dobom és nagyjából 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A sütőt 180 fokra kapcsolom.
A két tojást, olivaolajat és tejet elkeverem, belenyomom a fokhagymát, hozzáadom a sütőporral elvegyített kétféle lisztet, cukrot, sót, borst és összedolgozom.
A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet lazán keverem a masszához (a robotgépről villára váltok, hogy ne törjem össze a szép kukoricaszemeket).
Olajjal vagy margarinnal vékonyan körbekenem a muffin formákat, belekanalazom a masszát. Néhány muffin tetejére pirított szezámmagot szórok.
Előmelegített sütőbe tolom és nagyjából 25 percig sütöm. Pár perccel a sütés vége előtt kikapom és gyorsan megszórom néhány muffin tetejét reszelt sajttal.
A sütés végeztével rácsra szedem és hűlni teszem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq2FIjeJyqXKUR2M0RdfGXGTbKpgij3WVKj86WdlqAnAppCUrzPBicG92ONqCVXfiATmlEsbM98vL-utQWa3CI_BT15TUbsDp0CdNbsF6l32t_q71Z4ZU2Anzg1t11v8cymEzSWYq8lsI/s200/kukoric%C3%A1s+muffin2.jpg)
Jó étvágyat!
Előnye, hogy hamar megvan, és amolyan joker szerepe is lehet, reggelire, tízóraira, vacsorára kitűnő, de akár főzelék mellé "feltétnek" is tálalhatom.
Ez alkalommal reggelire volt, sonkával, kolbásszal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjv7DAVMIfKQWg3SfiSnK4Bf-xv8QbcP1wPPOlvfSI1-ZSHEXVT9KO8VMpf-FzP-h7A8OfKWMLaU959T1lWqBCqSjCjbX4TVEooLiANNEMD5DTlVpH0fY0drRTM0-cryOlhot4X7Hzystw/s200/kukoric%C3%A1s+muffin1.jpg)
Kukoricás muffin
hozzávalók - tucatnyihoz
2 tojás
1/2 dl olivaolaj
1,5 dl tej
1 gerezd fokhagyma
18 dkg rétesliszt
12 dkg kukoricaliszt (nem dara, liszt)
1/2 tk só
4 dkg cukor
csipetnyi frissen őrölt bors
1 cs sütőpor
2 dl kukorica (főtt, pl konzerv)
1 csokor petrezselyem (a zöldje)
reszelt sajt
szezámmag
A kukoricát, ha konzerv, lecsepegtetem. Ha fagyasztott, lobogó vízbe dobom és nagyjából 10 percig főzöm, majd leszűröm.
A sütőt 180 fokra kapcsolom.
A két tojást, olivaolajat és tejet elkeverem, belenyomom a fokhagymát, hozzáadom a sütőporral elvegyített kétféle lisztet, cukrot, sót, borst és összedolgozom.
A kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet lazán keverem a masszához (a robotgépről villára váltok, hogy ne törjem össze a szép kukoricaszemeket).
Olajjal vagy margarinnal vékonyan körbekenem a muffin formákat, belekanalazom a masszát. Néhány muffin tetejére pirított szezámmagot szórok.
Előmelegített sütőbe tolom és nagyjából 25 percig sütöm. Pár perccel a sütés vége előtt kikapom és gyorsan megszórom néhány muffin tetejét reszelt sajttal.
A sütés végeztével rácsra szedem és hűlni teszem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgq2FIjeJyqXKUR2M0RdfGXGTbKpgij3WVKj86WdlqAnAppCUrzPBicG92ONqCVXfiATmlEsbM98vL-utQWa3CI_BT15TUbsDp0CdNbsF6l32t_q71Z4ZU2Anzg1t11v8cymEzSWYq8lsI/s200/kukoric%C3%A1s+muffin2.jpg)
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Szerintem szép és guszta, biztos, hogy nagyon finom. Sajnos kostolóm nincs belőle! :))
O.K. szerintem felvettelek(mármint a családba!)
Lahagytam:((
Boldog Nőnapot és köszi a lapot:-)
Ma is fini reggelitek volt.....
Megjegyzés küldése