Oldalak

2009. márc. 23.

Mert enni kell - Manapó főz

Lassacskán másodhegedűs leszek a konyhámban. Pontosabban, most már konyhánkban. Mert Manapó főz és nem is akárhogyan. (nagy étteremalakítás, szavazás, stb; nem buggyantam meg, miner help és kenyérsütő verseny az indokok)

Kellemes péntek esti meglepetésként hatalmas adag, gazdag zöldségleves illatozott a tűzhelyen, a sütőből pedig pár perce került az STB penne.
A leves minestronenak indult, de ahogy evés közben jön meg az étvágy, úgy főzés közben az ihlet, így a leves egy igen gazdag, színeiben is csábító, mégis könnyű, tavaszi zöldségleves lett.



A második fogás pedig a mostantól STB pennének nevezett, valójában sajtos-juhtúrós-babos-kukoricás-paradicsomos-darálthúsos rakott tészta. Egyetlen hibája, hogy hamar fogyós :-) Péntek este már úgy kellett dugdosnunk magunk elől, hogy legalább a szombati ebédre maradjon. Azóta is oltogatom Manapót, hogy legközelebb milyen apró változtatásokkal főzze-süsse meg :-) ... szerinte nem lesz legközelebb ... szerintem meg igen :-) Majd szövetkezem Manóval, neki is ízlett ez a sokfélével rakott penne étel.



Receptek, szokás szerint, külön postokban.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a MANAPÓ fantasztikus :)))
nagyi50