Azaz az egyenként postolt VKF! XXVI. "pályaműveim" összesítve. Így könnyebb megtalálni - nekem is :-)
Vesta nagyon izgalmas és aktuális témát dobott fel - Nyári előételek.
Kérése az volt, hogy lehetőleg ne csak az alapanyagok legyenek a nyár ajándékai, de mi magunk is tegyünk hozzá, azaz a főzés előtti előkészületekből - úgymint grillsütő lecsutakolása, zamatos gyümölcsök, zöldségek leszedése, ... - is vegyük ki a részünk :-)
A sokféle finomság közül négyet ítéltem VKF! XXVI. ready-nek.
A cseresznyés-csokoládés-marcipános nyári bonbonokhoz ugyan a ropogós cseresznyét nem mi szedtünk (saját fánk sajnos nincs, és nem volt szedd-magad akció a környékünkön), de az előkészületekhez barterként talán beszámítható a kiskertben véghezvitt büntetlen gyilkosság :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ_5tmaTnN9bdPNdHR6Lr6Ds7hUaoDAUnp_Iuskl0o-6Gx6hFOBb2M6jdz0HUx95bpPzokycmzWwKzT4Dj6eRHNcv4y0v4vWz6ButSU-SqdFjU_NevMXi7N5JSZUTvZRT-4P0RpwEwwg/s320/nyari+cseris+bonbon.jpg)
A nyári bonbonok kiváló kísérője egy pohár mézédes, 2004-es évjáratú Tokaji Aszú :-)
A kapros mártással körített cukkinis-halas-vegyes pelyhes fasírthoz nem volt szerencsénk a halat sajátkezűleg kifogni, de a cukkini és a kapor úgy kerül, hogy gyomláljuk, kapáljuk, naponta öntözzük, s aztán kiballagunk a kiskertbe és leszedjük. Ugyanígy a rozmaringot és kakukkfüvet is, igaz, ezekért csak a terasz elé ültetett zöldfűszer kertecskéig kell gyalogolni :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiof4ncG5FrQo3CQ9nnB1hiWISKpwPC97of1WmQ-im1LbTbbZK9rQfaaCWHwFpgORpXJxUu-xeC_8rUEpGUhUz-rlYPRThLFc24jeLor9oO61qAAGSiiaa7vXoJg7l_MX7xy1QQqWwMlg/s320/cukkinis-halas-pelyhes+fasirt5.jpg)
A nyarat idéző, kétféle chutney alapanyagai szintén a zöldségestől vannak, de legalább a hagyma, fokhagyma és zöldfűszerek a mi kertecskénkben nőttek, s mivel szép szóra, kérésre nem hallgatnak, bizony saját két kacsócskánkkal kell leszednünk, ha élvezni akarjuk kerti munkánk gyümölcseit :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMZlY5rxhbH3HMPAtnBlaMpX1ECgwc20hD0QC7jr_EOlFSx2C4xwl2ryN6l4G-BvjMmnxo2Lb-V20T4vdPQrWpX1qcwVD4GgM8wzW0jNBl6rYfVvGrIUWCZQ6NUJeVyaNwim8ll1E9VQ/s320/chutneyk.jpg)
A könnyed, száraz fehérboros sárgabarackos-sárgadinnyés chutney maga az édes napsütés, minden melegével, zamatával.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-XeNP09B8wCgDmXgRKsCr7U0kE6mKUmobUQv5leXcpnVL9pVbd8OLcK9cNLiLUNCDFpyn8hMnnImcqLtJQntbr_TqtWJ7JB-zc5X7lpoODcAp400XS_gB5HTpxHK_mjY8sK9DnlsLig/s320/sarga+chutney.jpg)
A mélybordó, vörösboros meggyes chutney a balzsamos :-) nyári éjjeleket idézi, pikáns és csábító.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNc2LJoz6Ys7kIFUMwYDUJhIFedFQInPutYeWY4xyGdC_XLGcz9Ss-T_POHJSTfPbG_xGqzkWvyxtWvJoJfsmI_7vkWiY9nVRDJlSJqMG5r8wHwnzBJsNph9gxpOFCAYrNxG-Mv0dXog/s320/meggyes+chutney.jpg)
A kétféle chutney-hoz saját borát ajánlom, a sárga chutney egy dél-afrikai, könnyed, száraz fehérborral készült - Call Cape Adventure, 2007; míg a meggyes chutney-t testesebb, karakán, szintén száraz vörösbor ízesíti - Villányi Blauer Portugieser, 2006.
Jó étvágyat mindhez!
4 megjegyzés:
Köszi Garffyka, remek! Bőséges a kínálatod!
Hát, én itt és most nagyon-nagyon megemelem a kalapomat! Zseniális vagy! Mikor mehetünk kóstolni?
Viki szívem, bármikor! Ha éjjel egykor kopogtattok, Istenbiza nekiállok chutneyt és bonbont és fasírtokat gyártani Nektek!
:D
A bon bonnal lehengereltél. A cetliden még jobban derültem, valamint egy nagyon jó ötletet adtál vele. :-)))))
Megjegyzés küldése