Oldalak

2009. júl. 11.

Mosoly

Napjainkban, a MCXXIV. évezredben a tudósok hosszú évtizedeket töltenek azzal, hogy megfejtsenek egy, az ősi időkben ismert és sokat használt, emberi titkot. A MOSOLYt.
Tudós emberek egész hada dolgozik azon, hogy eme - állítólag alapvetően és csak emberi - nagy titok újra közkinccsé legyen.
...
Az ősi legendák a mosolynak valóságos varázserőt tulajdonítanak. Sokféle lelki nyavalyát lehet gyógyítani vele - így tanították a bölcsek egykoron. Szomorúságra, bánatra vigasz. Rosszkedv ellen orvosság. Vidámságot még inkább felerősít. Boldogság és elégedettség jele. Lelki békében élők sajátja. Kisebb sebek, horzsolások gyorsabban múlnak egy szeretetteljes mosoly hatására. A mosoly felszárítja a könnyeket, elűzi a gondokat. A mosoly az egyéné és mindenkié. Ha az emberek egyformán részesülnek belőle - függetlenül attól, ki adja és ki kapja - a világ jobb és szebb lesz.
...
Így tanították a bölcsek egykoron. Mára, a MCXXIV. évezred derekára a mosoly ismeretlen fogalom lett. Tudósaink feltérképezték az agy azon területeit, amik azokat a mimikai izmokat utasítják, melyekkel mosolyogni tudnánk. Most már csak egy áttörő felfedezésre várunk: milyen külső vagy belső parancs hatására aktiválódnak az agyban a mosolygásért felelős területek. Külső ingerre sajnos nagyon csekély az agy reakciója. Így hát napjaink tudós társadalmára vár a feladat, felfedni az emberi szív és lélek azon mélységeit, ahonnan a mosolyt fakasztó inger elindulhat.
Mert a mosoly fontos, alapvető, létszükséglet lett mára. Hiába az össztársadalmi, minden lakott égitestre kiterjedő, felsőfokú, bolygóközi jólét - a lakosság egyre több helyről jelzi annak szükségét, hogy az emberek újra megtanuljanak mosolyogni.

Remélem fentebbi fantazmagóriám soha, de soha nem lesz valósággá. És a mosoly oly fontos tudománya örökké az emberekkel marad. És nem ütközünk meg azon, ha valaki - akár ismeretlenül is - ránk mosolyog. És remélem, mi sem felejtünk el mosolygni. Szívből, lélekből, csillogó szemekkel, mosolyogni. Hiszen annak, aki adja, nem kerül semmibe, de annak, aki kapja, akár a világot jelentheti.



Ezt a kedves, mosolygós díjat Katától, a KataKonyha háziasszonyától és Chef Vikitől, a Házias konyha tűzrőlpattant menyecskéjétől kaptam.
Nagyon szépen köszönöm!

A vonatkozó szabályok szerint: 1) belinkelem azokat, akiktől kaptam; 2) kiteszem a mosolydíjat a blogomra; 3) továbbadom legalább három bloggernek; 4) értesítem az újabb díjazottakat.

És itt jön az, hogy kicsit összekarmolom magam, mert a "legalább három blogger" ugye jelenthet hármat, tizenhármat, de akár százharminchármat is.
Nos, veszem a bátorságot, és kihasználom a "legalább" szócska rugalmasságát. A mosolydíjat továbbadom nekik, függetlenül attól, hogy mástól már megkapták vagy sem.


... és még sokan-sokan másoknak. Fenti sorrend nem mérvadó!

Mosolygósan szép napot mindenkinek!

8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jót mosolyogtam :-)

Köszönöm, eszembe sem jutott, hogy visszaadnád!

anyucika írta...

Szia Garffyka!!!Nagyon-nagyon szépen köszönöm ezt a csodás dijat,és hogy rám is gondoltál.Szerintem is nagyon sokan sokan kaphatnának ilyen és más dijakatis,mert nagyon szép,és tartalmas blogokat készitenek.Én nagyon kezdő vagyok,és ezért is külön nagy megtiszteltetés nekem ez a dij.Mivel tényleg kezdő vagyok,ezért sajna nem igazán tudom hogyan kell feltennem a blogomba.Szeretnék egy kis segitségewt kérni ehez.Köszönöm neked.

Gyöngyi írta...

Kedves Garffyka! Bizony, a mosoly drága kincs, köszönöm, hogy ide csaltad az arcomra:))) Nem látod, de mosolygok! Köszönöm szépen!

Belly írta...

Köszönöm,hogy gondoltál rám,én is jót mosolyogtam:-)))))))

Garffyka írta...

Anyucika, szívesen segítek, jómagam is csetlettem-botlottam nagyon eleinte :)
De úgy látom időközben meg is oldódott a kérdés :) és a mosolydíj ott van a blogodon.
Köszönöm szépen :)

szepyke írta...

Nagyon szépen köszönöm! :DDD

Max írta...

Nagyon szépen köszönöm.

trinity írta...

Garffyka,
nagyon szépen köszönöm!!!!!