2009. dec. 8.

VKF! XXXI. - A téma ...

Bevallom, sokat törpöltem, bár sokkal inkább volt kellemes és izgató 'brainstorming', mint nyűglődés, sőt, kizárólag az első két opció volt, mint az utóbbi.
Na, sikerült ismét gordiuszi csomót kerítenem egy bogmentes selyemszálra :D

A VKF! stafétát Chef Viki barátnémtől kaptam, aki minden idők egyik legsikeresebb és legtöbbeket megmozgató VKF! témáját írta ki.

Először is átböngésztem a legelső kiírást és aztán az eddigi VKF! témákat.
Aztán átböngésztem a saját ötlet listám.
Személyes konzultációs segítséget kértem Manapótól. Ezzel a lista nemhogy szűkült, de bővült :), ez van, ha lelkes és kreatív emberkét vonunk be a tanácskozásba :)
Végül aludtam rá egyet és bár a vekker csörgésére nem diadalittas "heuréka!" kiáltással kecmeregtem ki az ágyikóból, kezdett kristályosodni A téma.

Tekintettel a rohamléptekkel közeledő Karácsonyra és a nyakában loholó Szilveszterre, úgy gondolom, bármilyen lelkes gasztro-blogger is legyen az ember fia-lánya, ebben az időszakban Szeretteink, Családunk, Barátaink, az Ünnepek köré tolódik a fontossági sorrend. Így hát a 31. VKF! nevezési határideje január 24. Ekkora lezajlanak az évvégi őrületek :) És természetesen egy-két nap csúszás belefér.

Ugye mindenkinél szokott megmaradni beigli csücsök, egy kanálnyi lencse, fél virsli, kalács sarok?
Nos, az Ünnepek jegyében és a sajnálatos módon még mindig virágzó gazdasági válságot is figyelembe véve - képzavar :), lehet egy válság virágzó? - a mostani VKF! az újrahasznosításra összpontosít. De :), hogy egy plusz csavar is legyen a dologban és ne dugdossunk mindent reszelt sajt vagy tejszínhab alá, a

31. VKF! témája Újrahasznosítva, színesen, tarkán

Mire gondolok? Például
  • muffinnak álcázott, húsos pirospaprika kockákkal, zöldborsóval színesített, tojással összefogott maradék lencsesalátára,
  • meggybefőttel tálalt mákos gubára, aminek alapja a tálcán napok óta ide-oda tolódó mákos beigli sarok,
  • ananásszal bolondított 'tálbasültre', ahol a cukros tojáshab jótékonyan takarja a már-már megszáradásra ítélt utolsó két diós beigli szeletet,
  • ...

Természetesen nemcsak kizárólag az Ünnepekről megmaradtakkal lehet dolgozni, hiszen ízletes és színpompás ételek varázsolhatók egy-egy hűtőtakarítás után is :)

Várom azok nevezését is, akiknek van ugyan saját blogjuk, de azt egyelőre nem akarják a nagy nyilvánosság elé tárni, és természetesen azon kedves nevezők pályaműveit is, akiknek (még :) nincs saját blogjuk. Ezek a nevezések az én blogomon, a beküldő nevével fognak megjelenni.

Ide kérnék tisztelettel egy linket küldeni a post megjelenése után:

vkfxxxi@gmail.com

vkfxxxi (kukac) gmail (pont) com

Nevezési határidő: 2010. január 24. éjfél.

Lágy szívemre való tekintettel - s a VKF! hagyományokat hűen követve - egy-két nap csúszás belefér :)

Kereskedelmi és fizetett blog, honlap kérem ne töltse ezzel az idejét! Köszönöm!

Mindenkinek nagyon kellemes törpölést kívánok!

23 megjegyzés:

Vica írta...

Nagyon törpös téma:DDDDD

Garffyka írta...

VICA - köszönöm :), igyekeztem, de hát a nagy elődöket nehéz utolérni :)

Ottis írta...

Jó téma és hasznos is lesz!Teccik!

Edit (Esc) írta...

Tetszik nekem is!
Hirtelen megijedtem, aztan a hutotakaritassal "megvilagosodtam".
:D

gabojsza írta...

Garffyka: most akkor melyik a jó?
vkfxxxi@gmail.com
vkfxxx (kukac) gmail (pont) com

(szerintem az első, mert a harmincadikon már túl vagyunk)

Szuperjó téma, remélem most már részt tudok venni:-)

Szamóca írta...

Azt hiszem, mindenből többet fogok sütni-főzni az ünnepek alatt, hogy biztosan legyen maradék! :-)
De tényleg jó téma, ilyen újrahasznosítás során születnek (majd) a legjobb receptek!

lúdanyó írta...

Jó kis téma, ünnepek után különösen aktuális :)

trinity írta...

Valóban nagyon törpölős téma:)) Lesz maradék, gondoskodom róla......

max írta...

Azt gondolom ez is egy sikeres téma!

Szuper, gratulálok!

Garffyka írta...

GABOJSZA - köszönöm! Javítottam. Persze, a vkfxxxi a jó.

OTTIS - kössssszi :)

EDIT(ESC) - hűtőtakarításnál egyre figyelni, ne január 1-én, mert akkor egész évben azt csinálod majd :)

SZAMÓCA - jó ötlet, eleve többet főzni :)

LÚDANYÓ - köszönöm :)

Chef Viki írta...

Garffykám, nagyon vagány téma! Kreatív, csapongó, fantáziadús!

Jó mulatság lesz!

BeckZsu írta...

Kedvenc témám! Mindig igyekszem jól hasznosítani a maradékokat, amik mindig vannak - rosszul tudom kiszámolni az adagot.
Biztosan kapok további jó ötleteket is :)

Puszedli írta...

Az egyik legjobb téma.. Nagyon tetszik! :)

Delish írta...

Nagyon kreativ, gratula!! Jo lesz...

KataKonyha írta...

Ha hiszed, ha nem, nekem is ez járt a fejemben, ünnepek táján ez nagyon aktuális téma, meg egyébként is nagyon hasznos. A férjem szerint nagy átalakító vagyok:)

Karulino írta...

Nagyon jóóóó! Szép feladat!

Garffyka írta...

Nagyon szépen köszönöm!
Már most kíváncsi vagyok a nevezett finomságokra :D

Szamóca írta...

Garffyka! Finomságokra???
Az nem volt a kiírásban, hogy finomnak is kell lennie! :-))))

Garffyka írta...

SZAMÓCA - hű, ezt elbuktam :) tényleg nem írtam bele, hogy finom is legyen, ne csak újrahasznosított és tarka-színes ... háááát, remélem legalább látványosak lesznek :D

Névtelen írta...

Csillagos ötös a kiírás,most szedjük elő nagymamáink ötleteit,most gondoljunk vissza a gyermekkori intelmekre nagyszüleink részéről:majd eljön a te időd is a te konyhádban,szeretném látni,kóstolni főztödet,süteményedet.

Névtelen írta...

Csak süti vagy bármilyen étel is beküldhető ?????persze értem,hogy csak hulladékból!!!!!!!!!!!!!!

Garffyka írta...

NÉVTELEN - köszönöm :)
Persze, bármilyen étel beküldhető, lehet leves, főétel, köret, reggeli-vacsora, tízóraira pakolnivaló, édesség, sütemény.

Névtelen írta...

Olvasó-felhasználóként nagyon várom a recepteket. Nem csak azért, hogy maradékot hasznosítsak, hanem hogy direkt nagyobb adag főzésével egyszerűen tudjak további, változatos ételeket előállítani. Csilla :)