:-)
A vége a lényeg, Manapó, a nagy Gordon Ramsay egyik receptje alapján, olyan, de olyan narancsos browniet varázsolt, hogy még a tepsi is emlegeti mind a mai napig. Tán még a száját is megnyalta volna, ha lenne neki (vagy befalta volna előlünk a brownie-t, ki tudja, mire képesek a mai tepsik :-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF8qt5XAOJB6Rkg-ByzN7HFwWy75FMFJCSczUzCqxzD7Ad1ZVkSDeOcNPqeiXuRtUVd1bx1cyIeoL_74eJEX0lCfquZu-OgRa-0_Vn_Di0rOd0BR-q3Dq6CqlC5Dk83a_Frqbu2fUelwU/s320/brownie_manapo3.jpg)
Brownie - á la G.R. & Manapó
hozzávalók
140 gr liszt
60 gr kakaó
140 gr margarin
340 gr cukor
4 tojás
130 gr fekete csoki
+ 3 ek kakaó
+ 3 ek kakaó
+ 4-5 kocka narancsos csoki
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20*20 cm-es tepsit (vagy ekkora méretnek megfelelő téglalap alakút).
A margarint krémesre, habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Beleszitáljuk és elkeverjük a kakaóval elkevert lisztet is.
A csokoládét apróra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk.
25-30 perc múlva kivesszük. Mint minden brownie, ez is akkor jó, ha a közepe kicsit rugalmas még, a beleszúrt tűre ragad néhány morzsa.
Néhány percig a tepsiben pihentetjük a tésztát, majd sütőpapírostól rácsra emeljük és hűlni tesszük. ... Ha a kamrában hűl a süti, akkor az ajtó-ablak elé lefejezéssel, forró vajban megsütéssel, sarok hátrakötéssel megfenyegetett őrt állítunk, ám, mint tapasztalni fogjuk, minden hiába, a még langyos brownie párolgását így sem tudjuk megállítani.
Annyira sikeres volt, hogy kegyes csalásom ellenére - kisebb kockákra vágtam, mert az ember gyereke általában azt mormogja, na megettem hat kocka sütit, most már nem kellene többet ... - másfél nap alatt elillant. Kénytelen voltam újrasütni, másodjára még narancsosabban, azaz két egész narancs reszelt héját is a sütihez kevertem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJdppIVC-fIvNV1rOft2FaMUgfjrno7__6NgoXH-4O-bvHiM4swYBem5pdqsaTwuAJaJnYBVOd1KR8jgwh8dy28hXW7kblfJSBtoebtJuFKzPnv1xfqLAMdBsgYO44BxMpIwvvMqUuW7s/s320/brownie_manapo1.jpg)
Akár vendégvárónak, akár vendégségbe menet is kiváló, hiszen hamar kész van és roppant finom.
Gyors & könnyű - A brownie hozzávalóit kiméricskélni és összekeverni bőven elég 6-8 perc. Ezalatt a sütő is belemegszik. A hűtésre szánt idő tőlünk is függ, sajnos melegen nagyon hasfájdítós tud lenni a brownie (mégha oly finom is), de viszonylag hamar langyosra, hidegre, élvezhetőre hűl.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkjjhB3Hrr5AxONIe3QhfYG1la1KprLFwAjaDbja5pRJVZZS09V9z627OEvl3dNK09dyF9wLV-cHmRqITEsFZ1iBlYSKbDWaPeHRiwI0IL9tqU7izwm5H9qd8U0Qobt-d0F8rkV4TveKA/s320/brownie_manapo2.jpg)
Jó étvágyat!
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20*20 cm-es tepsit (vagy ekkora méretnek megfelelő téglalap alakút).
A margarint krémesre, habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Beleszitáljuk és elkeverjük a kakaóval elkevert lisztet is.
A csokoládét apróra vágjuk és a tésztába forgatjuk.
A masszát a tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe toljuk.
25-30 perc múlva kivesszük. Mint minden brownie, ez is akkor jó, ha a közepe kicsit rugalmas még, a beleszúrt tűre ragad néhány morzsa.
Néhány percig a tepsiben pihentetjük a tésztát, majd sütőpapírostól rácsra emeljük és hűlni tesszük. ... Ha a kamrában hűl a süti, akkor az ajtó-ablak elé lefejezéssel, forró vajban megsütéssel, sarok hátrakötéssel megfenyegetett őrt állítunk, ám, mint tapasztalni fogjuk, minden hiába, a még langyos brownie párolgását így sem tudjuk megállítani.
Annyira sikeres volt, hogy kegyes csalásom ellenére - kisebb kockákra vágtam, mert az ember gyereke általában azt mormogja, na megettem hat kocka sütit, most már nem kellene többet ... - másfél nap alatt elillant. Kénytelen voltam újrasütni, másodjára még narancsosabban, azaz két egész narancs reszelt héját is a sütihez kevertem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJdppIVC-fIvNV1rOft2FaMUgfjrno7__6NgoXH-4O-bvHiM4swYBem5pdqsaTwuAJaJnYBVOd1KR8jgwh8dy28hXW7kblfJSBtoebtJuFKzPnv1xfqLAMdBsgYO44BxMpIwvvMqUuW7s/s320/brownie_manapo1.jpg)
Akár vendégvárónak, akár vendégségbe menet is kiváló, hiszen hamar kész van és roppant finom.
Gyors & könnyű - A brownie hozzávalóit kiméricskélni és összekeverni bőven elég 6-8 perc. Ezalatt a sütő is belemegszik. A hűtésre szánt idő tőlünk is függ, sajnos melegen nagyon hasfájdítós tud lenni a brownie (mégha oly finom is), de viszonylag hamar langyosra, hidegre, élvezhetőre hűl.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkjjhB3Hrr5AxONIe3QhfYG1la1KprLFwAjaDbja5pRJVZZS09V9z627OEvl3dNK09dyF9wLV-cHmRqITEsFZ1iBlYSKbDWaPeHRiwI0IL9tqU7izwm5H9qd8U0Qobt-d0F8rkV4TveKA/s320/brownie_manapo2.jpg)
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Atyaég...én ezt imádom!! Én is nyitott ablaknál várakozom:))
Megjegyzés küldése