Oldalak

2009. febr. 13.

Anya, ha szabadnapos

Vérmes terveket készítek a hétközbeni szabadnapra. Hiszen annyi, de annyi tennivaló lenne itthon. Manapó készítette konyhai kisokosomon sorakoznak azok a receptek, melyekkel pár napja, hete szemezgetek, de valahogy kimaradtak az elkészülő finomságok sorából. Kelt tésztából gesztenyés kifli. Almás-szilvás amerikai pite a karácsonyi likőrhöz használt aszalt szilvából. Feketeerdő süti, sok-sok krémmel és habbal. Omlós hátszín pikáns zöldbors mártással. Csörögefánk ÉAnyám receptje alapján. Viki féle káposztás csirke. Döbleckrémleves, egy tányérnyi vidám színt csempészendő a visszatérni látszó, morcosszürke télbe. Gombakrémleves sült gombából. ...
És a konyhai teendők mellett rengeteg, megvalósításra ácsingozó, tavasz-váró kézimunka ötlet. Bohókás virágok, nagyfülű nyuszi, szalvéta gyűrű, és, bár még a sarkon jócskán túl van, húsvét-váró hímestojás kosárka.
És persze, a "szokásos" rutin, hiszen minden rábeszélő- és meggyőző képességem ellenére, eddig sajnos nem sikerült rávennem sem a porszívót, a felmosót, hogy önműködően hasznosítsák magukat, sem pedig a kosárban várakozó mosnivalót, hogy önként és dalolva masírozzanak be a mosógépbe, a program lejárta után meg fel a szárítóra.

S mindezeket a nagyszerű terveket pillanat alatt "rombadönti" egy vidáman gurgulázó Manó-kacaj. Jeggej van! Napocka ebújt felhők közé! Édeanya jöjjön fel, baba kéj szépen tejecskét!

Így hát ebédre a kora reggel (b. vészforgatókönyv) főzött köménymagos rántott leves lesz, buggyantott tojással megfejelve, mellé Manapó sütötte zsúrkenyér, utánna kis sütőedénykében formázott, gombás-túrós puliszka, házi tejföllel nyakonöntve.



A porszívó pihen még egy kicsit, a mosógép is kimenőt kap mára, a konyhai kisokoson sorakozó finomságok pedig idővel elkészülnek ... bár, játszom a gondolattal - tekintettel a farsangi időszakra is -, hogy este kis időre bagolynak állok és Manapót is meglependő, elkészítem az omlós hátszínt zöldbors mártással ... s talán még egy finom süti is belefér a késő esti konyhai műveletekbe.



Szép napot mindekinek!

2 megjegyzés:

Max írta...

Relax by Garffyka:)

Max írta...

Szia!

Volna nálam egy kérdés Neked, légyszi nézz be hozzám, köszönöm.

max