Oldalak

2009. jún. 18.

Reggel a kertben

Szeretek egy bögre kávéval leülni a terasz lépcsőre és nézelődni a kora reggeli napfényben. Ilyen úri mulatságra csak hétvégeken futja, de olyankor megéri akár egy órával is korábban kelni. Ez az idő pont elég arra, hogy a megkelt kenyértésztát átdagasszam, kiszaggassam, s míg a zsömlék megkelnek a reggeli napsütésben, van időm letelepedni a lépcsőre és szemlélődni. Így mindenki jól jár, férfiembereim frissen sült, csábítóan illatozó zsömlékkel fogadom, én feltöltődöm a korai órák színeiből, neszeiből, a kertecskénk meg gyarapodik, mert ugye gazda szeme hízlalja :-D

A bokor lakója éppen napfürdőzik.

A kert egy sarkában meghagytuk a pipacsokat. A kis képen lehet, nem látszik, de a középső pipacs szirmai között egy méhecske szorgoskodik (sárga nyíl).

Csiga koma kissé kábán igyekszik hazafele az esti bálból.

Ébredeznek, a terasz szélén, a ládába ültetett petúniák.

Három éve még attól tartottam, a kis fehér futórózsa tő nem éli túl a napot. Mára tekintélyes helyet harcolt ki magának és kora tavasztól virágzik. A képre nagyjából az egész bokor egyötöde fért ki.

A zöldpaszuly rengeteg virággal nyújtózik. Türelmetlen malmozással várom, hogy végre szedhető legyen.

Ők illatoztak a reggeliző asztalon. Rozs- és teljeskiőrlésű liszttel készült zsömlék; pici furfanggal megbolondítottam a hagyományos zsömle formát, így lett belőlük emeletes zsömle.

5 megjegyzés:

Limara írta...

Én is imádok reggel a teraszon kávézni!A fiúk még alszanak, csend van, a kis fecskéim jönnek csak köszönni!Pár perc magányos csend a természetben és jól kezdődik a nap! :))

Ancsika írta...

Élmény volt olvasni és nézni a képeket :) Imádom a stílusod!

trinity írta...

Na, ez az előnye, ha valaki nem bagoly, mint én:)))
Csodás a kert, a virágaid-de kora reggel-nekem ez nem megy, akkor én még nem látok ki a fejemből:)))...Irigyellek ám!!!

Mónika írta...

surtemirNekem nincs kertre néző teraszom, de azért van erkélyünk és én is pacsirta vagyok, hajnalban kelek és csendben kávézgatok kint.

Garffyka írta...

Mónika, legyen kert vagy terasz, szerintem nagyon jó üldögélni és a reggeli csicsergésben, napsütésben teljesen felébredni :-)

Trinity, baglyoskodom én is, időnként, tegnap a csillagos eget néztem, telistele volt és semmi felhő :)

Limara, nálunk is rengeteg fecske, és idén visszajöttek a feketerigók is.

Mian, köszönöm :)