Oldalak

2009. jún. 8.

A legszebb tíz év ...

étteremalakítás

Azt mondják, egy nő életében kétszer is eljön a "legszebb tíz év" időszaka ...
Először 29 és 30 között ...
Másodszor, nos, a második tíz év kicsit később, úgy nagyjából tíz évvel az első után :-D


Amint megláttam Max mesternél - akinek Edit barátunk fordította a receptet - ezt a gyönyörűséget, tudtam, meg kell sütnöm. Sikert arattam. Egyrészt különleges és csábító formája, másrészt zamatos-vajas íze emelte a nap egyik fénypontjává. S az sem elhanyagolható, hogy Manó a napraforgó kenyérből egy egész szirmot eltüntetett, különösebb kérés-könyörgés nélkül :)


Petőfi leves a Minek nevezzelek c. verse után. Van, ahol 'által a kerten leves'nek hívják, ami kezünk ügyébe akad, miközben átballagunk a kiskerti mezsgyéken. Ez alkalommal zellerzölddel és lestyánnal készült ez a kifejezetten gazdag s mégis könnyű, nyári leves.


A bazsalikommal, rozmaringgal sült újrkumplit grillen sült csirke (joghurtos-fokhagymás pác) és szintén grillen pirult tarja (mustáros-borsos pác) kísérte.


Ez a saláta másnap készült, az elsőt, hagyományosabb ízekkel, esélyem sem volt lefényképezni. A cseresznye és a zellerzöld, meglepő s egymással tökéletesen harmonizáló ízpárosítása uralta a vegyes salátát.


A cseresznyés focaccia sajnos nem aratott olyan zajos sikert, mint gondoltam, Manó, bár kíváncsian szemlélte többször is, köszönte, de egye meg édesapa, édesanya; Manapó megjegyezte, piskótával jobb lenne :) Vizsont ÉSzüleim, úgy láttam, nem udvariasságból ették, s nekem határozottan ízlett ez a könnyű kenyértésztán alapuló, édes cseresznyével sült focaccia.


Mondhatni a fénypont, a torta. Fordított, kétféle piskótatésztával sült, pudingos krémmel bevont, cseresznyés finomság. A kétféle pudingba fél-fél tábla fehér-, illetve ét csoki is került, ettől selymesebb lett.

A nap többi részéről, bár terveztük, s a gép is kézközelben volt, nem készült fénykép. Annyira elmerültünk az előkészületekben, a finomságok eltüntetésében, beszélgetésben és játékban, hogy a fényképek csak utólag jutottak eszünkbe. Sebaj, jövőre is itt leszünk, majd akkor.
:-D

Receptek külön postokban.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Istenke éltessen még egyszer :-))

Hallod nem csoda, hogy kidőltetek ebéd után: csak úgy roskadt az asztal a töméntelen finomságtól! Nagyot alkottál!

Garffyka írta...

CV, köszönöm :D

trinity írta...

Én is újra: Boldog Szülinapot!!!!
Gyönyörűekete főztél, a kenyér pedig-csodás, tökéletes!!!!

Ancsika írta...

Ez volt ám a Luculussi Lakoma!!!!!!

Mégegyszer, utólagosan is nagyon sok boldogságot Neked drága!!! :)

Max írta...

Ismétlés: boldog börsztdéjt:))

Örülök hogy megcsináltad a napraforgót, gratulálok!!

Kata írta...

Nagyon boldog szülinapot kívánok:)