étteremalakítás
Tisztelt Bíróság! Kérem, vegyék figyelembe, hogy az alábbiakat kora reggel és hirtelen felindulásból követtem el. Súlyosbító körülményként hozom fel a gomba részére és enyhítőként magamra nézve, valamint az alábbiak védelmében, hogy a hűtő alsó fiókjában másfél napja ücsörgő gomba a legszebb kérés ellenére sem mászott a fazékba, hogy levesnek főjjön. Hirtelen felindulásom alapját szolgálta ama tény is, hogy az aznapi reggeli kávémba, eddig tisztázatlan körülmények között, méz helyett só került. ...
Ezeket a fasírtmasszával töltött, juhtúróval koronázott gombafejeket még Babar lakomája idején készítettem. Az oda köretnek vajban párolt gombák közül kiválogattam néhány nagyobbat és a fasírtnak szánt masszából lecsippentettem egy keveset. A fenti bevezetéssel ellentétben, egészen finomra sikerült, s mivel a gombák nagyjából két falatnyiak voltak, pikk-pakk el is fogyott az egész.
Hússal, juhtúróval töltött gombafejek
hozzávalók
fasírtnak szánt massza
gomba
juhtúró
kakukkfű
vaj
A gombafejeket megmosom és papírtörlővel kicsit lelapogatom a vizet róluk, a szárakat egészben kitöröm. A fasírtmasszához kanálnyi friss, apróra vágott kakukkfüvet dolgozok. A fejek belsejét megszórom őrölt borssal, az illatos húsos tölteléket a gombafejekbe nyomkodom. Végezetül juhtúrót morzsolok a tetejükre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR7E6nzyHCfZY9UaFzYANKWo4BBCIES1ImHHLm1GY7C5GpPYa_uNUqVaYbwwm3yKtZHdJ99RhpC21wEsG75Q3l-591nzXBsQRbdCrpFsjOm7VHifcBViI0vvGlTLSWy8NILzBp976i0w/s320/t%C3%B6lt%C3%B6tt+gomba+juht%C3%BAr%C3%B3shusis1.jpg)
Egy fedeles serpenyőbe kanálnyi vajat teszek, habzásig melegítem, beleállítom a töltött gombafejeket és 2-3 percig párolom-pirítom. Aláöntök 2-3 ek vizet, lefedem és közepes tűznél készre párolom.
A húsos-tejbe áztatott zsömlés töltelék megpuhul, a gomba kellemesen egybemarad, de nem lesz rágós, a juhtúró pedig kéjesen olvadó koronaként terpeszkedik az egész tetején.
Habzásig hevített vajon megfuttatott lisztből, ezt tejjel és húslével felöntve, sóval, borssal és szerecsendióval bolondítva, a színhatás kedvéért pirospaprikával megszórva gyenge mártást készítek. Egy perccel azelőtt, hogy késznek nyilvánítanám, egy bő ek-nyi juhtúrót még belemorzsolok, és kevergetve hagyom, hogy szépen elolvadjon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrFNBQaQVZ3hODDRf2fN75QMB-x9ZaLPYs3v3k-ycI15sbmZvV0YiVXos2YfzhSGOtAo39jexLZiQEtFLy3yMRZw3lIZL8vPtZClGm7n0sdbbEdSPnKkuHxujTw0_ExJTTsM6sVwPfzA/s320/t%C3%B6lt%C3%B6tt+gomba+juht%C3%BAr%C3%B3shusis2.jpg)
Jó étvágyat!
Tisztelt Bíróság! Kérem, vegyék figyelembe, hogy az alábbiakat kora reggel és hirtelen felindulásból követtem el. Súlyosbító körülményként hozom fel a gomba részére és enyhítőként magamra nézve, valamint az alábbiak védelmében, hogy a hűtő alsó fiókjában másfél napja ücsörgő gomba a legszebb kérés ellenére sem mászott a fazékba, hogy levesnek főjjön. Hirtelen felindulásom alapját szolgálta ama tény is, hogy az aznapi reggeli kávémba, eddig tisztázatlan körülmények között, méz helyett só került. ...
Ezeket a fasírtmasszával töltött, juhtúróval koronázott gombafejeket még Babar lakomája idején készítettem. Az oda köretnek vajban párolt gombák közül kiválogattam néhány nagyobbat és a fasírtnak szánt masszából lecsippentettem egy keveset. A fenti bevezetéssel ellentétben, egészen finomra sikerült, s mivel a gombák nagyjából két falatnyiak voltak, pikk-pakk el is fogyott az egész.
Hússal, juhtúróval töltött gombafejek
hozzávalók
fasírtnak szánt massza
gomba
juhtúró
kakukkfű
vaj
A gombafejeket megmosom és papírtörlővel kicsit lelapogatom a vizet róluk, a szárakat egészben kitöröm. A fasírtmasszához kanálnyi friss, apróra vágott kakukkfüvet dolgozok. A fejek belsejét megszórom őrölt borssal, az illatos húsos tölteléket a gombafejekbe nyomkodom. Végezetül juhtúrót morzsolok a tetejükre.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR7E6nzyHCfZY9UaFzYANKWo4BBCIES1ImHHLm1GY7C5GpPYa_uNUqVaYbwwm3yKtZHdJ99RhpC21wEsG75Q3l-591nzXBsQRbdCrpFsjOm7VHifcBViI0vvGlTLSWy8NILzBp976i0w/s320/t%C3%B6lt%C3%B6tt+gomba+juht%C3%BAr%C3%B3shusis1.jpg)
Egy fedeles serpenyőbe kanálnyi vajat teszek, habzásig melegítem, beleállítom a töltött gombafejeket és 2-3 percig párolom-pirítom. Aláöntök 2-3 ek vizet, lefedem és közepes tűznél készre párolom.
A húsos-tejbe áztatott zsömlés töltelék megpuhul, a gomba kellemesen egybemarad, de nem lesz rágós, a juhtúró pedig kéjesen olvadó koronaként terpeszkedik az egész tetején.
Habzásig hevített vajon megfuttatott lisztből, ezt tejjel és húslével felöntve, sóval, borssal és szerecsendióval bolondítva, a színhatás kedvéért pirospaprikával megszórva gyenge mártást készítek. Egy perccel azelőtt, hogy késznek nyilvánítanám, egy bő ek-nyi juhtúrót még belemorzsolok, és kevergetve hagyom, hogy szépen elolvadjon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrFNBQaQVZ3hODDRf2fN75QMB-x9ZaLPYs3v3k-ycI15sbmZvV0YiVXos2YfzhSGOtAo39jexLZiQEtFLy3yMRZw3lIZL8vPtZClGm7n0sdbbEdSPnKkuHxujTw0_ExJTTsM6sVwPfzA/s320/t%C3%B6lt%C3%B6tt+gomba+juht%C3%BAr%C3%B3shusis2.jpg)
Jó étvágyat!
5 megjegyzés:
Jaj de csuda jól néz ki! Zuram is biztos nagyon csípné :-)
Ez nagyon finom lehet!!!!
Tényleg sós volt a kávéd?
Fanninak volt egy tréfás, huncut korszaka kb. 6 éve:jól megsózta reggel anyósom kávéját, mielőtt segítőkészen, udvariasan szervírozta neki az ágyba:DDDD
Trinity, félálmomban mellényúltam és fel se tűnt, hogy az aranyló, csöpögő méz helyett fehér, szemcsés vmit kanalazok a feketémbe. Szerencsére nem kortyoltam nagyot belőle.
Fannid nagyon kópé lehetett :-)
Gomba jöhet minden mennyiségben és mindenféle formában! Kár, hogy nincs már juhtúróm! :(
A sós kávétól be lehet lázasodni. Tudom, mert a suliban eljátszottam! :)))
Mian, ha ezt suliskoromban tudtam volna ... :-O
Megjegyzés küldése