Oldalak

2010. máj. 5.

Cukker blogger és egy kis kedvesség

Nikitől, a Konyhapult háziasszonykájától a csodálatos virágzó mező mellé egy kis kedvességet kaptam :)

Andi - Kedvenc receptjeim, avagy a tűzhely melege :) - ezzel a kedves Cukker blogger díjjal lepett meg.

A szabályok, mint minden díjnál-elismerésnél:
* tegyem ki a logót
* linkeljem be, akitől kaptam
* válaszoljak a díjjal járó kérdésekre (ha vannak :)
* adjam tovább

Nos, bár úgy gondolom, a továbbadásról ezúttal is lemaradtam, csakazértis :), legfennebb lesznek, akik kétszer-többször is megkapják :)
Úgy kell nekik, ha egyszer olyan kedvesek :), s blogjuk olyan izgalmas :)

A Nikitől kapott két kép merőben eltér egymástól, de mindkettő szép és aranyos a maga módján :) Nem egészen hasonló, de ilyenre hajazó pipacsmező volt pár éve a mostanra füvesített, fákkal-bokrokkal-kis halastóval-kerti sütőgetővel szépült kertünk.


Ehhez a képhez, azt hiszem, nem kell különösebb kommentár, minden megjegyzés csak rontana az értékén :D Szegény tojgli ...


Köszönöm szépen !

A Cukker bloggerség bizony kötelezettségekkel is jár ... ez van :) Nos, többször is "nyilatkoztam" már magamról :), természetesen válaszolok az Anditól kapott kérdésekre is.

Kedvenc ...

íróm - Tulajdonképpen nincs, annyira mindenevő vagyok. Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Petőfi Sándor, A.J. Cronin, Irvin Shaw, Müller Péter, Fehér Magda, Agatha Christie, Csukás István, Patricia Cornwell, Hemingway, Stephen King, Vass Albert, Maupassant, Vámos Miklós, Benedek Elek, ... s még folytathatnám napestig. Egy "kitételem" van az író felé - legyen saját stílusa.

könyvem - A fentiekből talán következik, hogy nincs egy kedvencem. Szívesen olvasom újra a könyveket, mindig mást mondanak, adnak. "Feltételem", hogy mondandója legyen, lekössön.

italom - Hmmm, ez napszaktól és alkalomtól is függ :) ... félédes fehérbor; gyömbéres limonádé; igazán jófajta házi gyümölcspálinka, olyan, ami nehezen folyik, mint az olaj vagy olvasztott méz, s amiben csak a gyümölcs aromája érzik, másnap pedig nincs fejfájás-gyomorégés; frissen csavart narancslé; raki :); zamatos feketekávé.

ételem - :) Most mondjam, hogy nincs egy nagy kedvenc? Napszaktól, hangulattól függő - töltike; frissen sült kenyér libazsírral, új/fok/hagymával; marhahúsleves; eper; székelykáposzta kevés hússal; sóska/saláta leves, parázson sült keserű gomba; sós telemea olivabogyóval, hagymával; zakuszka; karéj foszlós kenyér csak úgy magában; szőlőlekvár :), ...

énekesem - Sose voltam rajongó típus, tinikoromban sem. Ha a zene megérint, meghallgatom, de nem címkézem az énekest, mint kedvencet, hiszen nem feltétlenül tetszik minden száma. Azt hiszem ide elsősorban könnyűzenei énekesek "illenének", mégis, ha kedvenc énekest említek, akkor például rájuk gondolok: Simándy, Pavarotti, Bocelli.

énekesnőm - Lásd fent :) Rúzsa Magdinak az a dala, egy ír népdal, amit anno a Megasztár döntőjében énekelt, az a mai napig megborzongat.

színészem/színésznőm - Rajhona Ádám

együttes - Same as above :) Az Edda jónéhány (régi) slágerét ugyanúgy szeretem, mint például az Abba, a U2, a Bon-Bon, az Irigy Hónaljmirigy néhány slágerét.

dj - öööö :)

színem - Minden, ami jól áll :D ... A hars, nagyon rikító, nagyon erős színeket nem szeretem s ha tehetem, kerülöm. A szelíd galambszürke viszont éppúgy kedvencem, mint a mély fekete, a királykék, az enyhe sárga, a könnyű zöld, a bolondító vörös, a vidám rózsaszín.

dalom - Székely himnusz. Még akkor is, ha ez talán nem olyan értelemben vett "dal", mint a Cukker blogger díj "feltalálója" gondolta eredetileg.

sorozat - Family Guy; Dr House; Onedin; South Park, Született feleségek; Bírák és ügyvédek (BBC Entertainment, itthon sajnos nem vetítik); ... :)

mozi film - Anno gyerekként az öcsémmel végigálltuk - jobban mondva verekedtük - a három órás sort (pontosabban tömeget), hogy jegyet vegyünk a Csillagok háborújára. Aztán egy suliból lógásom (sicc!) azzal telt, hogy kétszer egymás után megnéztem a Búcsú a fegyverektől-t. Többször megkönnyeztem a Szerelmünk napjai-t és vidáman kacagtam az Egészséges erotika és a Ford Farlain vetítése közben, vegyes érzelmekkel néztem a Macskajajt többször is. A Magyar Vándor is a házi DVD gyűjteményünk tagja, csakúgy, mint a Jégkorszak. Egyszóval - a szinte mindenevő álca mögött igazi ínyenc rejtőzik :)

hangszerem - A nagylábas két fakanállal és evőpálcikával. Feltéve, ha Manó zenél rajta.

hónap - Június, július, szeptember - melyik miért :)

nap - Mikor fizetést kapok és nincs csekkfizetés.

évszak - Amikor szabadságra tudunk menni.

napszak - Az a reggeli ébredés, mikor addig aludhat(nék)ok, ameddig én szeretném :) Este, mikor Manó az ölembe bújva mesét hallgat. A késő esti órák, mikor Manapóval (végre :) kettesben vagyunk.

sport - Autóverseny (rallye, pálya).

bloggerem - Hehehe, beugratós kérdés?

kommenetelőm - :D Na, vajon? Mindenki, aki meglátogat és akár egy hozzászólás erejéig megtisztel figyelmével.

kedvenc idézet - Kettő is.
Amo te nunc et semper, prope et procul, usqu dum viva et ultra.
S ha valaki kérdezné tőlem, mit jelentesz nekem, lehajtott fejjel suttognám, semmi, csupán az életem.

Kérlek benneteket

fogadjátok el tőlem a Cukker blogger díjat és az egy kis kedvesség virágjait.

10 megjegyzés:

Szemi írta...

Garffyka, köszöm a díjat, igyekszem a kérdésekre válaszolni!

Dóri írta...

Nagyon szépen köszönöm a díjakat, megtisztelsz vele.

Chef Viki írta...

Köszönöm :-)

Egészséges Erotika: amikor rázzák a kefíres poharat - oltári poén :-DD

Magyar Vándor - kívülről fújjuk, eszement jó!

Ottis írta...

Nagyon szépen köszönöm!!!

Edit (Esc) írta...

Koszi! Majd igyekszem.

Rékamanó írta...

Szia Garffyka.:))
Köszönöm nagyon,kedves tőled hogy rám is gondoltál. Majd én is gondolkodok egy keveset mit is írhatnék. hihi
Szép estét neked puszi!!

Ami írta...

Nagyon kedves vagy! :) Köszönöm szépen!!!

Ottis írta...

Szia Graffyka, elolvasva a beszámolódat, mert bevallom a héten ugyan megkaptam a díjat,nem volt időm rendesen elolvasni amit írtál magadról.Most így elovasva, (de eddig is így éreztem), persze lehetséges hogy tévedek, de úgy érzem mintha Erdélyi születésű lennél...:-)Székely himnusz kedvence szerintem csak itteni embernek lehet, de persze most lehet ezzel is szépen melléfogtam...puszi!

Max írta...

Nagyon szépen köszönöm!

Zsé írta...

Köszönöm, Garffyka, kedves vagy. Jó volt olvasni, és kicsit jobban megismerni téged. Nem tudom, eljutok-e eddig az elkövetkezendőkben. Válaszoltam nálam. http://avecleventdusud.blogspot.com/2010/05/farmers-market.html