2009. okt. 16.

Vidám leves

De még mennyire, hogy vidám :-)
Hívógatóan meleg színű, sűrű krémleves, huncutkán csípős és pikáns.
Őszi depresszió, fáradtság, szürke-szomorúság ellen hatásos gyógyír.
S még csak kezelőorvos vagy gyógyszerész véleményét sem kell kikérni fogyasztása előtt :-D

Ezúttal kissé savanykás almával főtt, és a magok nélkül belefőzött, majd mixelés előtt kihalászott chilipaprika kicsit karcosította az ízében amúgy selymes levest. Ez a két íz - savanykás alma, csípős chili - kellemesen egybeolvadt a döblec édeskés zamatával, emlékezetesen finom levest eredményezve.
Hű, ez szépre sikeredett. :-)
Summázva - nagyon finom! még, még, még!



Többedszer főtt, eddig mindig sikert aratott, hát újra színre lép a

Pikáns döblec krémleves

Recept és leírás itt és itt is.
Lehetne édes krémlevest is főzni belőle, nálunk ez a nem édes, kifejezetten pikáns, aprított tökmaggal, szójaszósz csöppekkel, döbleces kenyérből vagy magos kenyérből pirított kockákkal tálalt, saját anyagával sűrített, liszt- és tejszínmentes változat honosodott meg.

Gyors & könnyű - Miután rájöttem, hogy a döblecet sokkal könyebb úgy hámozni, hogy előtte kb ujjnyi-kétujjnyi vastag szeletekre (karikára) vágom, majd ezeket a körszeleteket hámozom, a leves elkészítése gyerekjáték. Az összes pucolni és aprítani valóval kész az ember 6-10 perc alatt, amíg a leves fő, lehet mosogatni, teríteni, és mixelés, tejjel feleresztés után a leves már tálalható is.



Jó étvágyat!

Szószedett:
döblec - sütőtök

4 megjegyzés:

Karulino írta...

Tetszik: vidám leves huncutkán csípősen...:)

Mian írta...

Magamtól ki nem találtam volna, hogy mijaza döblec!???
Nagyon szeretem a sütötök levest! :) Így csípösen is biztos befutó lenne nálam!

Chef Viki írta...

Bűnösen imádom a sütőtök krémlevest...

Úgy próbáltad már, hogy sült sütőtökből? Állat finom. Ötlet Chili@Vaniliától, de nagyon meggyőző! Még karakteresebb ízű, azóta így szoktam főzni.

Garffyka írta...

A héten újrafőzöm, mindenkit szívesen látok egy tányérra :-)

Viki, igen, egyszer készült sült döblecből is, és úgy is nagggggggyon finom :) A bibi az, hogy ha megsütöm, nem tudom megállni, hogy ne kóstolgassam, aztán vhogy nem marad elég levesnek :)