2009. okt. 22.

Banán és dió

Mit csinál az ember gyereke, ha "porosodik" két, kissé túlérett banán a kamrában, és történetesen az ember gyerekének gyereke kissé méla megvetéssel közli a túlérett banán láttán, hogy édesanyám, ez már nem jó, itt olyan furcsa!
Elárulom. :) Az ember gyereke előkapja sütis receptjgyűjteményét, fellapozza és kikeresi a célnak leginkább megfelelő sütit.
A változatosság kedvéért ... muffint {édes és sós muffinokhoz linkek egy-egy mosoly: :), :), :), :), :), :), :) }.



Banános-diós muffin

hozzávalók - 10-12 db

2 érett banán
2 ek citromlé
1 citrom héja, reszelve
15 dkg margarin, puha
10 dkg cukor
3 tojás
5 dkg dió, darálva
15 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
gondolatnyi só (pici csipetke)

margarin vagy papírkapszli a formához

A szilikonos muffinsütő mélyedéseit kevéske margarinnal kikenem, hűtőbe (esetleg fagyasztóba) teszem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A banánokat villával összetöröm, meglocsolom a citromlével.
A puha margarint, a cukrot és a tojásokat kézi habverővel (ovális) habosra keverem, majd beleforgatom az összetört, citromleves banánt és a darált diót, belereszelem a citromhéjat is.
Hozzáöntöm a száraz hozzávalókat (liszt, s.por, szódab., só) és villával (vagy fakanállal) gyors mozdulatokkal csak annyira keverem össze, hogy minden hozzávaló nedves legyen.
Előveszem a sütőformát, a muffinmasszát a mélyedésekbe kanalazom, nagyjából háromnegyedik töltve mindegyiket.
Betolom a forró sütőbe és nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Sütés után néhány percig a formában pihentetem, majd rácsra szedem és hűlni hagyom.



Gyors & könnyű - Percek alatt összeállítható. Nagyon finom, könnyű, a banántól zamatos, édességét kellemesen ellenpontozza a dió.



Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

trinity írta...

Muffin rulez:))
Nálunk is nagyon menő és nálunk sem eszi meg senki a barnulós banánt:DDD

Mariannae írta...

Szia, köszönöm üdvözlésed a blogomban.