2009. jan. 31.

Nagymamám farsangi fánkja - képekben

Nagymamám farsangi fánkja és szarkaláb - recept és leírás Gyöngyi konyhájából ... mi is innen lestük.

előkészületek, hozzávalókat a kenyérsütő gép formájába rakjuk

gyönyörű szálasra megkelt a tészta

a megkelt tésztát gyengéden átdolgozzuk; és igen, ettől tészta-maszatos lesz az embergyerek keze

a liszt csodálatos világa

ki gondolta volna, két evőkanálnyi liszt ilyen sok tud lenni ...

... és milyen jól lehet szórni ...

ide is szórunk egy kis lisztet ...

nehogy megbántódjanak a kiszaggatott fánkformák ...



fánkok kiszaggatása után maradt tésztát összedolgozzuk ...

rúddá sodorjuk ...

több darabba vesszük ...

és szarkalábakat fonunk belőle

ez az! az enyém az egész nagy gyúródeszka!

fontos megismerni a tészta lelki világát is ...

ezért kicsit beszélgetek vele ...

majd alaposan meggyúrom ...

és szigorúan ellenőrzöm .

maszatosan és boldogan

sül ...

még mindig sül és csodaszépen szalagosodik ...



Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

trinity írta...

Igen, igen...Az én nagyim is ilyet tudott!
Most, hogy látom, Neked milyen szépen sikerült, lehet, én is belevágok...
Bár Manócska is kellene hozzá, lehet, nélküle nem is működik:)))

Garffyka írta...

Köszönöm :-) Manónak külön átadom az elismerésért járó nagy puszit :-)

The Chef Viki írta...

Én is bevállalnék egy ilyen szorgalmas, lelkes, édes kicsi kuktát :-) Zabálom a maszatos kis kezét!