Mazsolás csirkebecsinált leves
hozzávalók
hozzávalók
20 dkg, meleg vízben - nem áztatott - átmosott, tisztított mazsola (arany mazsolát szoktam használni, mert édesebb az íze)
2 szál derék s.répa
2 szál közepes méretű petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller gumó
1 kisebb karalábé fele
3 db csirkemell filé, de aki szereti a csontos részeket, abból az igazi
5 db csirke zúza
egy kávéskanál egész bors - tojástartóban
két ek cukor
fél dl olaj
3 csapott ek liszt
egy citrom leve
só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIWk19KJyUjB0fhSv2OtBwhg6tsopPMo-CyzWkmZ1jlKJYxSHYnSya5K9dV4ljxQLQ7xoD0s6OVfiD4Rg0uZWENjV8dqK3NA8CFZsiSXsJC9Te_S2N8cQklci57ojtJClAm73cNrKx2o8/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_hozz%C3%A1v.jpg)
A kockázott csirkemellett és zúzát (vagy a csontos húsokat) hideg vízbe főni teszem, sóval és a borssal. Miután felfőtt és szép tisztára lehaboztam, hozzáadom a kockázott zöldségeket és finom húsleves alapot főzök belőle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2CSY9whXqwmE0_dOIH54GET0sFLTZ_opa1RgeyPTYG50hpGpFmDj902bRYlEcOtgTNbhZvfmzUWC2tY6kD3uzMia8rMC09ex28oyn8aoFaJbZIkv59YO2h5uO7vXTmaTorohudqnO2Rs/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_k%C3%A9sz%C3%BCl1.jpg)
Ha a benne lévő anyagok majdnem puhák, hozzáadom a mazsolát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuPVOZRDYm6dSD78Y5sPuwrFx1I8HwyCiaa7DWDR5N4PsxIT86RQj0U2ukv7g7g2Pvm26FZ6ZOzgB3jcUll_zO_tfEsgF2yW_Mr-WP4WpzOID8a2t2toVh2NaNeOTfKVn94rZNhqRtFZI/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_mazs+bele.jpg)
Mikor minden puha benne, elkészítem az olajon a zsemleszínű rántást, picit hagyom kihűlni, majd hőkiegyenlítéssel, azaz a meleg leves levével csomómentesre kavarom (palacsinta sűrűségű legyen). Ízesítem cukorral, citrommal, majd hozzáöntöm a leveshez.
Felfőzöm, és ha szükséges, utána ízesítek. Kissé savanykás-édeskés, kellemesen lágy ízűnek kell lennie.
Tálaláskor tejfölt adok hozzá, aki szereti, nyugodtan még megspékelheti vele a tányérjában.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNn6GahbxVkf0u3Td_iuFAXfxKojGwxZQSqprMhAN90C4M65YUYUJqbb2RKaRG-T6K2AkLfUFoyOlEPqY5Bo_VqFnHKcAUEQxFyUVrFbVo8wiYyomWfpPawrcmdx2MENSdeGeQxKfax_4/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_t%C3%A1lalva.jpg)
Jó étvágyat!
2 szál derék s.répa
2 szál közepes méretű petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller gumó
1 kisebb karalábé fele
3 db csirkemell filé, de aki szereti a csontos részeket, abból az igazi
5 db csirke zúza
egy kávéskanál egész bors - tojástartóban
két ek cukor
fél dl olaj
3 csapott ek liszt
egy citrom leve
só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIWk19KJyUjB0fhSv2OtBwhg6tsopPMo-CyzWkmZ1jlKJYxSHYnSya5K9dV4ljxQLQ7xoD0s6OVfiD4Rg0uZWENjV8dqK3NA8CFZsiSXsJC9Te_S2N8cQklci57ojtJClAm73cNrKx2o8/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_hozz%C3%A1v.jpg)
A kockázott csirkemellett és zúzát (vagy a csontos húsokat) hideg vízbe főni teszem, sóval és a borssal. Miután felfőtt és szép tisztára lehaboztam, hozzáadom a kockázott zöldségeket és finom húsleves alapot főzök belőle.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2CSY9whXqwmE0_dOIH54GET0sFLTZ_opa1RgeyPTYG50hpGpFmDj902bRYlEcOtgTNbhZvfmzUWC2tY6kD3uzMia8rMC09ex28oyn8aoFaJbZIkv59YO2h5uO7vXTmaTorohudqnO2Rs/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_k%C3%A9sz%C3%BCl1.jpg)
Ha a benne lévő anyagok majdnem puhák, hozzáadom a mazsolát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuPVOZRDYm6dSD78Y5sPuwrFx1I8HwyCiaa7DWDR5N4PsxIT86RQj0U2ukv7g7g2Pvm26FZ6ZOzgB3jcUll_zO_tfEsgF2yW_Mr-WP4WpzOID8a2t2toVh2NaNeOTfKVn94rZNhqRtFZI/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_mazs+bele.jpg)
Mikor minden puha benne, elkészítem az olajon a zsemleszínű rántást, picit hagyom kihűlni, majd hőkiegyenlítéssel, azaz a meleg leves levével csomómentesre kavarom (palacsinta sűrűségű legyen). Ízesítem cukorral, citrommal, majd hozzáöntöm a leveshez.
Felfőzöm, és ha szükséges, utána ízesítek. Kissé savanykás-édeskés, kellemesen lágy ízűnek kell lennie.
Tálaláskor tejfölt adok hozzá, aki szereti, nyugodtan még megspékelheti vele a tányérjában.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNn6GahbxVkf0u3Td_iuFAXfxKojGwxZQSqprMhAN90C4M65YUYUJqbb2RKaRG-T6K2AkLfUFoyOlEPqY5Bo_VqFnHKcAUEQxFyUVrFbVo8wiYyomWfpPawrcmdx2MENSdeGeQxKfax_4/s200/Gy_mazscsbecsin%C3%A1lt_t%C3%A1lalva.jpg)
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Sikerült előrukkolni valami teljesen újjal-nagyon egzotikusnak érzem a mazsolás párosítást, és én szeretem a különleges íz-kombinációkat!!!!Gratula!
Légysz, nézz be hozzám, megint egy házi feladat:)))
Megjegyzés küldése