Oldalak

2009. jan. 26.

Mire jó egy üres kartondoboz?

Előrebocsátom, nagyon sok mindenre.
Sőt, még annál is többre.
Tároló, elrejtő, szállító funkciói vannak.
Némi fantáziával, kis kézügyességgel és türelemmel nagyszerű kocsiszín lehet belőle. Vagy garázs. Vagy remiz.

hozzávalók

egy kis odafigyelés
csipetnyi türelem
egy nagyobb méretű, üres kartondoboz
fantázia ízlés szerint
filctollak vagy színes ceruza
ceruza, olló, vonalzó

Attól függően, hogy kocsiszín vagy garázs lesz belőle, a kartondoboz hosszanti oldalára ceruzával berajzoljuk a majdani bejáratokat. Garázshoz duplaszárnyú ajtó, kocsiszínhez vagy remizhez boltíves bejárat "illik".
A boltíveket ollóval kivágjuk, majd filctollal vagy színesceruzával "felöltöztetjük" a csupaszfehér kartondoboz oldalait.
A garázs duplaszárnyú ajtajait középen elvágjuk (azaz, nyílásnál). A "vasalatnál" az olló tompábbik felével vagy kés fokával, vonalzó mentén bekarcoljuk a kartont - így majd könnyen lehet nyitni-csukni a garázsajtókat. Az ajtók aljából pár mm-nyit ferdén levágunk, így nem fog megakadni nyitáskor-záráskor. Filctollal vagy színesceruzával kiszínezzük az ajtókat, a garázs falait.
Voilá!
Hogy olcsó megoldás? Igen.
Tele van szeretettel? Igen.
Hogy hasonlót, fröccsentett műanyagból, drága pénzért venni is lehetne? Igen.

De ebben a kartondobozból készült kocsiszínben, garázsban ott van Manó lelkesedése, az édesapával együtt dolgozás láza, izgalomtól csillogó szemeiben az öröm, valahányszor csak besorakoztatja vonatait, autóit.

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nahát, van egy Thomas-mániás keresztfiam :-) Ha ezt látná...
Továbbra is mélyen meghajolok a kézügyességetek előtt!

Garffyka írta...

Viki, tudod, nálunk az a szerencse, hogy Manó fantáziája végtelen, s amíg nem volt "igazi" Thomas mozdonya, egyszerűen kinevezte az egyik kék mozdonyt Thomasnak ... aztán egy zöld, mozdonynak is kinéző traktorból meg Percy lett, mert az a mesében zöld színű ... Szóval nekünk viszonylag könnyű dolgunk van :-)