2010. jan. 19.

Az igazi ...

... húsleves kocka. Tadammmmmmm! Voilá!
És ismét feltaláltam a spanyolviaszt :-)



A marhahúsleves szétszedésekor, a nagy tízliteres edény aljáról az utolsó 2-3 merőkanálnyi levest már nem a levesestálba szűröm, de nemes egyszerűséggel jégkockatartóba adagolom.
Érdemes kivárni egy teljes napot a fagyasztásra, különben a húsleveskocka teteje hajlamos kicsit kásás maradni.
Teljes dermedés után, felhasználásig ücsöröghet a jégkockatartóban is, de kippatintva bezacskózható. Tapasztalatom szerint a tasakba összezárt, fagyasztott húsleveskockák egészen jól megvannak együtt, nem érzékeltem atrocitást köztük :-)



És hogy mindez mire jó?
Szó szerint szinte bármihez!
Na jó, elismerem, a szilvalekváros kenyér, a házi parfé vagy a kalács valószínűleg nem fogadná kitörő lelkesedéssel. De bármilyen leveshez, mártáshoz, pároláshoz, rizshez bátran használható, a készülő étel mennyiségétől függőem akár több kocka is.
Éhhalál ellen elszopogatni is tökéletes :-)
Garantáltan E-, színezék- és ízfokozó mentes!

Jó fagyasztást! :-)

7 megjegyzés:

Anna írta...

wow! hogy ez milyen ötletes. Azt hiszem veszek még jégkocka tartót!

Chef Viki írta...

Eeeeeeeeeeeeez az! Igazi leveskocka! Kitűnő!

Azért elképzeltem az atrocitást, ahogy összetűzésbe kerülnek a fagyon :-))

Felhőlány írta...

:)) Nálam a zöldségleves illetve húsleves alaplé így működik... Mindig több leves készül, mint ami elfogy. Illetve szoktam néha erősebbet főzni kifejezetten fagyasztóba... És ezzel a leveskockák ki is zárhatóak a konyhából.... :)))

Felhőlány írta...

Mármint a bolti leveskockák.... :)))

Garffyka írta...

Felhőlány, nem vagy egyedül :)

Anna, megéri beruházni jégkocka tartóba :)

CV - teljesen autentikus :)

Ikkyu-san írta...

Én a kókusztej maradékát szoktam így lefagyasztani. Régebben mindig bepenészedett amit nem használtam fel. Azóta nem zavar ha nem fogy el. Elvan a fagyasztóban!

mandy tarragon írta...

Tök jó ötlet :)