Oldalak

2015. szept. 25.

Gombóc Artúr emeletes tortája színre lép

Idén úgy alakult, hogy Manó szülinapi gyerekbuliján egyedül voltam felnőtt. Tizenegy eleven, pajkos, izgő-mozgó, tündéri gyerekkel. A buli végére, azt hiszem, fáradtabb voltam, mint a tizenegy emberpalánta együttvéve :)


Fényképezni nem jutott időm, csak a "kincsekről" és a tortáról készült néhány fotó. És egy Manóról, amint éppen elfújja a gyertyákat :)


Kincskereséssel készültem, háromféle "kincses csomaggal", végül nem tudtam eldugni, mert a gyereksereg birtokba vette az udvart és a kertet :), naná, hiszen kellemes és szép idő volt; a lakásban pedig nem találtam annyi rejtekhelyet, ahova 33 csomagot egyenként elbújtathattam volna. Úgyhogy a kincskeresés teljesen úttörő módon zajlott.
Játszottunk egy "zálogosdit". Gyerekkoromban ezt nagyon szerettük, gondoltam, hátha Manóéknak is tetszik majd. Jól tippeltem, akik játszottak, nagyon élvezték, egyrészt a feladatok kitalálását, másrészt a végrehajtást :)

Ezek a zálogcsomagok. Mindegyikben Angry Birds kártya és cukorkák lapultak.

Akinek a záloga a kezemben van, az ... pogozzón!, ... bújjon át a csocsóasztal alatt és közben brekegjen!, ... énekeljen el egy dalocskát!, ... öleljen megy egy pónit!, és még sok más vicces feladatot adtak egymásnak-magunknak, mert ugye csak a feladat végén derült ki, kinek is kell megcsinálnia. Mondanom sem kell, az összes feladat nagyon "cikis" volt - kilencéves fiú rózsaszín csillámpónit dédelget :) -, és nagy kacagások közepette csinálta meg a kiválasztott :)

A lufikba "giliszta" gumicukrokat és egyesével csomagolt, töltött keménycukorkákat dugtam, majd felfújtam.

Hogy ne legyen egyszerű az élet, a másik két kincses csomaghoz úgy juthattak hozzá a gyerekek, ha megválaszoltak egy-egy vicces matek vagy logikai kérdést.
Pl.
* Egy szabónak 16 m-nyi anyaga van, mindennap levág 2 m-t. Hányadik napon vágja le az utolsó darabot?
* Öttörökötgörög hány ember?
* Nyáron egy folyó partján állsz, a túloldalon érik a barackfán a gyümölcs, van egy csónakod. Hogy méssz át barackot enni? Télen ugyanannak a folyónak a partján állsz, a túloldalon érik a barackfán a gyümölcs, nincs csónakod. Hogy méssz át barackot enni?
* Van tizenkét piros és tizenkét kék zokni a fiókban. Legkevesebb hányat kell kivenni, hogy biztosan legyen két egyforma színű?

A helyes megfejtés, a szám, ami valaminél nagyobb és valaminél kisebb, itt is a gyerekek osztálysorszáma. A csomagocskák színes radírt és ceruzát rejtenek.
 A gyerekek élvezték a feladatokat és a legtöbbre szinte elsőre helyes választ adtak. Aztán jött a második meglepetés, mert a kincses csomagokat névre szólóan készítettem (még úgy is, hogy minden csomagban ugyanolyan meglepetés lapult), de cselesen, a gyerekek osztálybeli sorszáma volt a megoldás :)


Manónak annyira ízlett a nagyszülős szülinapjára készített Csoko-world torta, hogy nemcsak az osztályba kért ilyet - az lett Gombóc Artúr Csoko-world tortája -, hanem a gyerekbulira is nagyon hasonlót kért. Valahogy így, édesanya, olyan legyen, mint az osztályba is vittem, de legyen kicsit más, legalább kétféle krém is legyen benne, és olyan kis csokikosarak is legyenek, meg mindenütt legyen csokis és színes.
Lecke feladva :)
Végül megszületett Gombóc Artúr kedvenc emeletes tortája, teljessé téve a Gombóc Artúr triológiát.


A 2. számú kedvenc tortalapból sütött piskótába darabosra vágott ét- és fehércsokit tettem.
A tej-étcsoki keverékkel bevont tortába tejcsokis krém, a fehércsokival bevontba pedig fehércsokoládés krém került.


A csokis kosárkákba ezúttal is mascarponeval dúsított tej-, illetve fehércsokoládés krémet tettem.
A sütigolyókhoz pedig ezt a Gordon Ramsay féle brownie-t sütöttem, amit házi szőlőlekvárral és olvasztott csokoládéval gyúrtam golyókká, majd szintén kétféle csokoládéval vontam be.


A torták csokis bevonata, hát igen, lehetett volna szebb is, valahogy nem állt kézre semmi, ezért kicsit zilált külsőt kaptak a torták.
Szerencsére a sikerből ez nem vont le, Manónak is, a gyerekeknek is tetszett és ízlett Gombóc Artúr kedvenc emeletes tortája :). S ahogy a visszajelzésekből olvastam, a hazamenetelkor pakolt tortaszeletek, csokis kosárkák, sütigolyók a szülők tetszését is elnyerték.


Lassan készülök a jövő évi szülinapokra :) Lesz kihívás bőven, hiszen Tücsike is szeretne gyerekzsúrt, és persze külön nagyszülős szülinapot :) Utánna pedig csak párat alszunk és újra szeptember lesz, újabb Manó szülinap :)


2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Gratulálok Garffyka! Nagyszerűen megoldottad ezt a gyerekzsúrt. Ötletesnek tartom a tortát is, valamint az egész "rendezvény" lebonyolítását. Képzeld, van olyan találós kérdés, ami nekem is behúzós, majd utánanézek a jó megoldásnak. :D
Kívánom, hogy még sok hasonlóan sikeres gyerekbulit szervezzél, az ünnepeltnek pedig nagyon sok boldog szülinapot! :)

Garffyka írta...

Szia Marisz :) Köszönöm szépen! :)