2015. ápr. 2.

Leves pasztell színben

Állítólag idén a pasztell színek uralják a tavaszi-nyári divatot. Igyekeztem igazodni a trendhez :-)

Gyors krémleves megszokott hozzávalókkal, kissé szokatlan külsővel. Azonkívül, hogy divatos, aktuális is, hiszen ma zöldcsütörtök van.


Krumplikrémleves medvehagymával, salátával

hozzávalók - kb. 4 személyre

6-7 közepes krumpli
2 dagi gerezd fokhagyma
1 közepes alma
kisebb kötés medvehagyma (8-10 levél)
2-3 fejes saláta levél
4-5 ek tejföl
kb. 1 dl tej
só, bors, szerecsendió

A krumplikat meghámozom, kockára vágom, főni teszem annyi vízzel (alaplével), ami két ujjnyira elfedi. Amíg főni kezd és felhabzik, megpucolom a fokhagymát és az almát, szintén felkockázom. Lehabozom a krumpli levét. A lábasba teszem az almát és fokhagymát, frissen őrölt borssal és szintén frissen reszelt szerecsendióval ízesítem.
Amíg a krumpli puhára fő, egy pici vízben megpárolom a saláta leveleket és teljesen simára turmixolom.
Amikor megfőtt a krumpli, a lábast lehúzom a tűzről. Beleteszem a laskára vágott medvehagymát, a leturmixolt salátaleveleket, a tejfölt, megsózom. Kézimixerrel simára turmixolom. Ha túl sűrű, egy kis tejjel feleresztem.
Megkóstolom, ha szükséges, utánnaízesítem.
Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyönggyel tálalom.


Jó étvágyat !


3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ez de jó :-) A színe meg őrületesen szép! Hogy tetszett az Aprónépnek? :-)

Garffyka írta...

Köszi Viki. Aprónép lelkesen ette, főleg miután elmondtam, hogy tejfölös krumplikrémlevest esznek, egy kis medvehagymával. A salátát jótékony homály fedte :-)

Medora írta...

És még virágot is volt türelmed kirakni!