Oldalak

2010. nov. 11.

Egy-petty, libapetty - frissítve :)

Frissítés a bejegyzés végén

Manó, mondhatni, libalázban van :) Az oviban szorgalmasan készülődnek Márton napra, volt már nyomdázás és libakifestő, tanultak sok libás versikét, mondókát, dalocskát, kiszámolóst. Ezeket aztán délután, este, aranyos vékonyka hangon dalolgatva, elő is adja itthon. Ma pedig az ő csoportjuk "vendégül látja" a szomszédos csoportot.
Nagy dolgok ezek kérem, készülni kell, szépen felöltözni, fogadni a másik csoportot ... megosztozni a játékokon. Szóval csupa érdekes kihívás lesz a mai nap :)



Itthon libafrontilag sokkal nyugodtabb a helyzet. Terveztem persze, hogy, mint tavaly is, sütök és főzök mindenféle libás finomságot.
Nem mintha a hentesnél hemzsegett volna a liba kínálat az elmúlt hetekben - érdeklődésemre, mikor lesz liba bármilyen formában a következő válaszokat kaptam: ó, hát nagyon drága, nem vennék meg, nem is rendeltünk, majd talán, valamikor, esetleg karácsony tájékán ...



Terveim hamvába haltak, Manapó ugyanis kijelentette, hogy mint a tavalyelőtti rendhagyó libasülttel, idén is ő gondoskodik a Márton napi vacsoráról.
Igaz, idén nem saját kezűleg készített finomság kerül majd az asztalra, mert felfedezett egy igazán jó konyhát, ahol nemcsak az árak barátiak, de kifejezetten ízletesen és finoman főznek. S láss csodát, november 11-re csupa libás ételt tervezett a szakács a menübe.
Hát ennyit gasztro-bloggerségem libahadjáratáról az idei Márton napot illetően.
Hja, van az úgy, hogy cipésznek cipője lyukas, a pék meg más kenyerét eszi néhanapján :)
Kíváncsian várom az estét ... :)





Tegnap este libavacsora volt, kínai módra :)
Ugyan nem pálcikával és forgó közepű asztalon kínálva, de kis adagokban háromféle liba finomság is került vacsorára.

* Sült libacomb édes párolt vöröskáposztával, hagymás tört krumplival és körtebefőttel.
Fénykép nincs, hamarabb elfogyott, mintsem eszembe jutott volna, hogy kattintsak.

* Rántott libamáj hagymás tört krumplival, csemegeuborkával.
Mivel Manó kijelentette, hogy most éppen nem szereti a sült libahúst, Manapó zseniális megoldással rántott húst ajánlott vacsorára, amit viszont szeret :) Így lett a vékonyra szelt, kirántott libamájból rántott husi; kegyes hazugság :), Manó féltenyérnyi darabot eltüntetett néhány uborka társaságában.

* Libamell falatok sólet ágyon.
Ilyet még nem ettem, mármint így elkészített libamellet és sóletet sem. Finom volt, bár azt hiszem nem fogja egyhamar lekörözni a sült libacombot párolt káposztával :)

Manapóm kitett magáért :), bőven, még akkor is, ha idén nem sajátkezűleg nyüstölte "a dögöt" :)

A szokatlanul bőséges (és nehéz, ugye a sólet nemigazán habkönnyű eleség) vacsora után nem is csodálom, hogy éjjel dőreségeket álmodtam, hatalmas libacomb kergetett egy sólet mezőn :)

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hűha! Ez izgalmasan hangzik!

Majd mesélj :-)

Garffyka írta...

Mesélek :) itt az update a post alján.