Oldalak

2009. aug. 3.

Visszatértünk, ...

... egy hétre.

Nyaralásunk első része véget ért. A sok lábalógától kicsit fáradtak és nyúzottak vagyunk :-D, de napsütöttek, vidámak, kacagósak, sok-sok élménnyel tele. És végülis ez számít, nem a hat adag mosnivaló, amivel hazatértünk, s amiből kettő még hátravan.
Egy hétig itthon leszünk, azalatt igyekszem feltenni a vakáció 1. felvonásának képeit és remélem néhány finomságot is sikerül rittyentenem a hét folyamán.
Balatonszárszón magam készítette "félkész" ételeket ettünk - pl. habarás nélkül lefagyasztottam zöldpaszulylevest, savanyúkáposzta levest, mikor ezek kiolvadtak, hozzáadtam egy gyenge tejfölös sűrítést és már ettük is; mire a zöldségleves kiengedett megfőztem két tojásból grízgaluskát és már tálaltam; de vittünk lábascsirkét is, ehhez ripsz-ropsz megvolt a szintén fagyasztott cukkini-tökből készült főzelék -, és lecsót lecsóval :-). Lecsót sok paradicsommal, lecsót tökkel, lecsót virslivel, hamis lecsót paradicsom nélkül és sok tojással.
No meg dinnyét, mézédes, piros, hűs dinnyét.
Friss kenyeret és perecet, mert a kenyérsütő gép bizony utazott velünk.
És fagyit. FAGYIT! Természetesen Max barátom Bringa Tanyáján fagyiztunk. Sajnos csak egyszer, mert Manapó főnöke úgy gondolta, nem tud élni az én Manapóm nélkül, így pár napra kettesben maradtunk Manóval és nem akartam vonattal bevállalni az utat Gyenesdiásig és vissza.
De ami késik, nem múlik, pénteken már megyünk is vissza, újabb két hétre!
És hát rohamosan közeledik ugye az MP5 :-D

Köszönöm a sok hozzászólást a nyaralás alatt megjelent postokhoz. Fellebbentem a fátylat :-), egy kedves kolleganőm kértem meg, hogy naponta-kétnaponta tegye közzé az előre megírt bejegyzéseket (sajnos, az időzítést nem tudtam beállítani), ezért tűnhetett csalókának, hogy net-mentesen nyaralok, s mégis vannak új postok :-)

Mindenkinek szép napot!
:-)

5 megjegyzés:

trinity írta...

Hát igen, voltak pillanatok, mikor nem tudtam, hol is vagy:)))

szepyke írta...

Én is kommentelgettem nálad, aztán jöttem rá, hogy automatikusan jelennek meg a bejegyzések!

Ügyes!:DD

Garffyka írta...

Trinity, Szepyke - a kommenteket, ha nem is azonnal frissiben, de tegnap elolvastam, az összes bejegyzéshez, ami "automatikusan" megjelent.
Köszönöm! :-)

Gyöngyi írta...

Lecsó tökkel? Jé!
A nyaralás úgy lenne az igazi, hogy nem kellene főzni.. Én sajna ilyen helyre ritkán jutok el, de reménykedem:)

Karulino írta...

Szia! Várom a beszámolót, és további szép nyarat kívánok!