Oldalak

2008. okt. 6.

Esti meglepetés

Péntek este, fáradtan, nyűgösen érkeztem haza, azzal a biztos tudattal, hogy éhes vagyok, bár nem kifejezetten valami tartalmasat képzeltem az asztalra, inkább amolyan "ennék valami finomat" hangulatom volt.
Készítettem egy kis meglepetést, várt a párom, majd elővarázsolt a hűtőből egy szépen megrakott tányért. Hm, mintha csak gondolatolvasó lenne, sőt, helyettem azt is kitalálta, milyen nasira vágyom.
Manóval közösen ügyködték. S párom, aki alkotott már nagyon finom sk minestrone levest, zamatos "kapitány csirkéje" utánzatot, most mascarpones-túrós-sárgabarackos piskóta tornyocskákkal lepett meg.

hozzávalók

piskóta lap
mascarpone (25 dkg)
túró (25 dkg)
tejszínhab por (1 tasak, + ehhez hideg tej)
sárgabarack lekvár (2-3 ek) és befőtt gyömölcse (ízlés szerint)
kerek és linzer sütiforma (vagy egy nagyobb és egy kisebb kerek forma)
és, a legfontosabb:
sok-sok szeretet és figyelmesség :-)

A piskóta lapból egyenlő számú kerek (teljes aljú) és középen lyukas karikákat szaggatunk.A mascarponet kézi mixerrel összedolgozzuk a túróval, sárgabarack lekvárral, majd beleforgatjuk a sárgabarack befőttet is, csak a gyümölcsöt, leve nem kell.
Fakanállal hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot.

Egy kerek aljú piskótakört megkenünk krémmel, ráteszünk egy középen lyukasat és tészta helyére kiskanállal krémet halmozunk.A szaggatás után maradt piskótát felkockázzuk, tálka aljára tesszük és bőven rákanalazunk a krémből.Sok-sok szeretettel kínáljuk :-)


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

De drágák! Körbepusziztad a két aranykezű cukrászt, ugye?

Egy egész két fele vagytok ti ketten, és tökéletesen összeilletek - lásd gondolatolvasás :)
Panni

KOS - SOK(K) írta...

Nahát! Én egész biztos, hogy meghatódtam volna és párás tekintettel osztottam volna a puszikat :) Tüneményes családod van!!!! Puszik :)