Oldalak

2015. okt. 8.

Minion sereg

A Minionok jöttek, láttak és győztek :-)
A kicsi, sárga figurák seregét egy kedves barátunk kérésére készítettem és egy kilencéves nagyfiú születésnapi tortáját díszítették. A visszajelzések alapján a Minion seregnek óriási sikere volt :-)


Mindegyik apró figura teljesen "hand-made". Elbibelődtem velük egy darabig, főleg az első példánnyal, amíg rájöttem, hogy formázzam meg pl. a ruhájukat vagy a nagyon jellemző szemüveget.
Nem sikerült minden lépésről fényképet készíteni, amiről igen, azt mutatom, amiről nem, azt igyekszem magyarázni.
Bár babramunkának tűnik, a második-harmadik Minion után belejöttem és kifejezetten élvezettel készítettem őket.

A testet sárga cukormasszából formáztam. A cukormassza keményebb, jobban tart, mint a marcipán.

A Minion szemek alapja. Vastag szívószálat használtam a marcipánból kivágott szemekhez.

A szemek barna része szintén marcipán, apró golyókat formáztam, majd ellapítottam. A fekete szemközép apró ehető cukorka.
A szemeket ehető ragasztóval rögzítettem a testekre. A szájat keskeny pengéjű kés hegyével vágtam.

A kék ruhás Minion a klasszikus. A ruha három részből áll: egy téglalap, ami takarja a hasától a hátáig. A ruhák oldal részét így formáztam: legkisebb pogácsa szaggatóval egy kört vágtam ki, majd elfeleztem, ujjal kicsit ellapítottam a széleit. A félkörökkel kitöltöttem a korábban felragasztott, téglalap alakú "ruha" által szabadon hagyott oldalrészeket. A ruhák pántjához keskeny csíkokat vágtam kék marcipánból. A ruhák varrását marcipán formázóval készítettem, ennek hiányában fogpiszkálóval lehet "megvarrni".

A szemüvegek keretéhez fehér marcipánt egészen vékonyra sodortam, körbetekertem a már felragasztott szemeket, majd a szemüvegek pántját is felragasztottam, körbe a Minionok fején. Végül ezüstszínű ételfestékkel, egész vékony ecsettel lefestettem. Ha lett volna ezüst színű marcipánom, a festés kimarad.
Az egyik különleges Minion. Ő most jött vissza Hawaii szigetéről, fűszoknyában, kókuszdió melltartóban, fején virágkoszorúval.

Takarítónőnek öltözött Minion. A teljes jelmezhez fehér bóbita és tollseprű is jár a kék ruha elé kötött fodros kötényke mellé.

A kötényke masnija.
A Minionok fekete kesztyűt viselnek, ehhez apró, fekete marcipán golyókat kissé ellapítottam és ehető ragasztóval a "kézfejre" rögzítettem.
Tücsi szerint ő a Minion anyuka :-)

Szerettem volna, hogy a Minionok minden része ehető legyen, ezért nem állnak (a lábakat valamivel, pl fogpiszkálóval kellett volna megerősíteni), hanem ülnek. A lábakat szintén fekete marcipánból formáztam. A ruhák apró gombjait fekete ételfestékkel pöttyöztem.

Minionok, sorakozó! :-)
A pelenkás, fodros fejkötős Minion babának nagy sikere volt :-) Jó kisbabához illően egy cumit szorongat.

A teljes Minion sereg.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nézelődök hogy unokámnak milyen egyszerű figurát tudnék csinálni, nagyon tetszenek amiket készítettél. Remélem sikerül majd egyiket elkészíteni nekem is.