Oldalak

2008. dec. 2.

Kreatív - Adventi koszorú

Két adventi koszorú, két különböző "technikával".

Adventi koszorú

hozzávalók

szalmakoszorú
szárított fél narancshéj, 4db
tömzsi gyertya, 4 db
pot-pouri "virágok"
pici kerek dísz
nagyszemű gyöngy
hóspray
ragasztópisztoly

A pot-pouri darabkákat aranyfestékkel átfújom (jól szellőző helyen, újságpapírra teregetve, befújás után nagyjából egy napig száradjon, így nem kapunk mérgezést, a lakás sem lesz aranyfüstös és a koszorú készítése közben mi sem nyakig aranyporosak).
Ragasztópisztollyal a fél, szárított narancshéjakat rözítem a koszorúra, majd beleszúrom a gyertyákat. Mivel a legritkább esetben árulnak úgy gyertyákat, hogy az aljából két drótszál lógjon, erősebb drót (csupasz, szigetelés nélkül) egyik végét láng fölött megmelegítem és a gyertya aljába szúrom. Annak, aki ilyet még nem csinált: a drótot melegítés előtt-közben és amíg a gyertyába szúrom fogóval érdemes tartani, igen jól vezeti a hőt. Vastagabb gyertyába érdemes két drótszálat, hogy stabilan álljon.
Az aranyozott pot-pouri virágokat egyesével felragasztom, ugyanígy a pici piros gömböcskéket és a meleg gyöngyházfényű nagyszemű gyöngyöket.
Végül, a koszorú fedetlen részeit hóspray-el átfújom.Trükk-tipp: gondolom, mások is vannak így, egy-egy jól sikerült darabtól nem szívesen válik meg az ember, ugyanakkor advent után inkább egy szép asztaldíszt teszünk az asztalra, tálalóra, mintsem adventi koszorút. Mivel a gyertyákat nem ragasztóval, de dróttal rögzítettem a koszorúhoz, ezek kivehetők és az üressé lett fél narancshéjakba fenyőtoboz, dió, mogyoró, egy-egy nagyobb gömbdísz (stb.) tehető. Így lesz az adventi koszorúból asztaldísz.


Elegáns bordó-fehér

hozzávalók

szalmakoszorú
organza anyag (kb 10 cm * 5 m)
rengeteg gombostű
rengeteg apró fehér gyöngy
néhány nagyobb gyöngy
négy szál vékony, hosszú gyertya
türelem

Ezt a koszorút tavaly készítettem. Akkoriban még pajkos gondolat szintjén sem foglalkoztam blogolással, s nem gondoltam arra, hogy érdemes lenne megörökíteni a folyamatot. Meg aztán mindkét kezem tele volt organzával, szalmakoszorúval, gombostűvel, picike gyöngyökkel. Amennyire emlékszem, jól jött volna még két-három extra kéz :-)

A kiválasztott anyagot - nem kötelező organzának lennie, bármilyen "szép" anyag megfelel a célnak; lényeg, hogy kiszabása előtt elképzeljük milyen lenne belőle a koszorú - hosszában áthajtom és összevarrom, egy hosszú "csövet" kapok, majd át/kifordítom, hogy a varrás a "cső" belsejében legyen. Nem gond, ha nincs egy darabban 5 m-nyi hosszú anyagunk, nekem is két, nagyjából 2,5 m-es darabom volt.
Kézügybe készítem a gombostűket és a gyöngyöket.
Gombostűvel rögzítem az anyag egyik végét a szalmakoszorúhoz. A kiindulóponttól át- és áttekerve az anyagot a koszorún, bevonom azt. Az anyagot nem húzom szorosra, és a puffokat (laza az anyag) gombostűvel rögzítem a koszorúhoz, tetszés szerint ráncolom, "formázom".Érdemes a koszorú belső vagy külső felén 4 "fület" hagyni, azaz négy olyan helyet, ahova majd a gyertyákat állítom, itt nagyobb ráncot hagyok, amit nem rögzítek gombostűvel. Az előre hagyott "füleket" áthajtom a gyertyán és gombostűvel a koszorúhoz rögzítem. (természetesen a gyertyákat dróttal vagy ragasztópisztollyal is lehet rögzíteni)2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mindkettő gyönyörű, de ez a bordó---ez valami csodás! Gratulálok a türelmedhez!

0ujyftiga6 írta...

For Macau's 680,000 residents, the cycle of lockdowns, mass exams and border closures have been a number of the} roughest years the rationale that} handover in a city where one in 5 individuals in the labor force works in gaming. “We try to diversify worldwide tourism on the world-renowned Mount Kumgang through the use of cruise ship providers,” said the proposal, which famous that “a number of facilities” shall be obtainable for passengers. I stayed for 4 hours one day however I had suffered to breathing and I... The worst world casinoyou can't the way you want on the etg, the seven luck persons are agressive( they will change job if they do not like their work)they do not communicate english, the individuals can let their card and money on etg... The RNG 카지노사이트 is a mathematical algorithm that's used to provide random numbers. The Random Number Generator ensures every one|that each one} outcomes derived from the slot machines are random and are onerous to manipulate.