Oldalak

2010. ápr. 14.

Köszönöm! Mondom és mutatom :)

Megint adós vagyok :(
De kellemes adósság, amit öröm leróni :)

SHAMU két díjjal is megajándékozott - nagyon szépen köszönöm !


Mivel mindkét díj-elismerés már körbeért nem is egyszer, ezúttal nem adom tovább, ám ünnepélyesen ígérem, eztán is igyekszem, hogy a kedves elismerésekre méltó maradjak.

**********

CHEF VIKI kedves barátném és GIZI "Mutasd a konyhád" játékba hívott.
Hű, a konyha.
A konyhám. Az én konyhám. A ház lelke, a családi tűzhely szentélye.
Egyelőre messze az ideálistól, a megálmodottól ... de az enyém, a miénk :) És terveken már tudom, milyen lesz, majd ha egyszer nyerünk annyit a lottón, hogy erre is maradjon :)

A konyhámat - működés-használat közben! :) - bárki megnézheti, csak klikk ide, nlcafe gasztro, ezen belül: Így készül a trükkös szilvalekvár, illetve Fasírt, ahogy még nem készítetted címek alatt.

**********


LIZANN valamilyen rejtélyes okból kifolyólag úgy gondolta, tehetséges vagyok, méghozzá született :) Valamiben biztos, csak eddig nem sikerült a felszínre törnie :) Igyekszem tenni érte, hogy rászolgáljak.


Eleget téve a szabályoknak, köszönettel elfogadom s a "tesztet" is kitöltöm. A továbbküldésről lemondanék, hiszen ez a díj is körbeért már, de szeretettel ajándékozom minden nagyon kedves Barátomnak :)

becenév - mesebeli, azaz van is, nincs is; nincs egy és állandó becenevem; barátaim Garffykának szólítanak, Éanyám Cicának, egy kedves régi barátom Enciánnak, Manapóm ..., nos ez maradjon titok :)

lakhely - van :) kis házikó nagy kerttel; bár, mikor takarítani kell, sokkal nagyobbnak tűnik, mint mikor helyet keresünk valaminek; egy városkában, ahol valamikor Beethowen is sokat vendégeskedett, s állítólag gyöngéd szálak fűzték a Magyarországon a legelső óvódát alapító hölgy testvéréhez

születési hely - magas hegyek között, hol az ég mindig kék ... egy messzi-messzi városban; tudom, az idő és a távolság jobb, mint a Q10, mégis, úgy emlékszem, a legridegebb tél is szép volt :)

magasság - tűsarokkal vagy anélkül? 2*80 a négyzeten mínusz 25 a köbön mínusz a magasságom = 13273 :) sose voltam könnyű eset :)

névnap - egy ideig nem szerettem, ugyanis - ahol születtem és iskolásként éltem - az iskolakezdés mindig az én névnapomra esett

foglalkozás - jó kérdés, néha én is tűnödöm, mit is csinálok; mondjuk úgy, egy nagyon nagy cég egyik osztályán az én asztalomon landol minden, ami gubancos, nem egyértelmű vagy egyszerűen, más nem akarja megcsinálni; időnként úgy érzem, én vagyok a szürke eminenciás, csak jóval kevesebb hatalommal és befolyással, mint Napóleon idején Fouché

testvérek - van :)

anyanyelv - édes anyanyelvem sokan és sokszor a világ egyik legszebb és talán legnehezebb nyelvének titulálták; írtam róla itt, szívből ajánlom e könnyed és humoros "versikét"

beszélt nyelvek - még kettő az anyanyelvem mellett; illetve másfél, mert egyik sajnos passzivitásba vonult, minekutánna évek óta nemigazán volt lehetőségem gyakorolni; ha van alkalmam 2-3 napot szülőföldemen eltölteni, a tudás visszajön, s ha jól leplezem, igen nagy titkokat tudhatok meg :)

gyűjtemény - gyűjtök én mindent, recepteket fél sajtcetlin, egyszer-még-jó-lesz-valamire anyagdarabokat, lyukas fazekat dobolni Manónak ... de legfőképp emlékeket, mosolyokat, vidám pillanatokat

cipőméret - tízet kapok, ha összeadom a cipőméretem két számát; általában ez az a méret, ami pont akkor hiánycikk, ha nagyritkán elmegyek cipőt venni

iskola - igen, volt, több is :) ahol kezdtem s ahova tíz évig jártam, azt az iskolát Báthory István alapította

kedvenc tantárgy - szerencsére tanárnőmnek, minden akarata ellenére, nem sikerült elérnie, hogy megutáljam az irodalmat

kedvencek - nincs; mármint nincs egy kifejezett kedvenc például zenében, vagy színben; szeretem, ami tetszik, s kedvencem, amit szeretek

zsebpénz - ez az a pénzfajta, ami általában hiányzik a zsebemből; hoppá, hiszen zsebem sincs, nem csoda, ha nem jut bele :)

kívánság - lehetne egy csipetnyivel kevesebb az emberi lustaság, nemtörődömség és butaság ezen a világon? csak egy csipetnyivel

háziállat - ha az időnként a kertből bevándorló pókok, a szúnyogháló ellenére feltűnő zümmögők és legyek is háziállatnak számítanak, akkor sajna több is, mint szeretném; ha nem, akkor marad Lizikutya egyedül :), akit Manó a minap egy saját költeményű dalocskával csalogatott: Lizikutya gyere ki, adok kutyatápot, ha nem jössz ki, bent maradsz :)


**********

LIZA játékba hívott, s többek között arra kíváncsi, vajh mit tennék, ha nyernék a lottón. Nos, lássuk.

  1. mi lenne, ha nyernék a lottón - szerintem semmi különleges :); a Föld ugyanúgy forogna s a Nap továbbra is Keleten kelne :)
  2. rossz szokás - egyesek szerint van, több is, mint kellene :); hogy lehetséges, hogy én ezekből egyet sem veszek észre? :)
  3. koffein - ide vele!
  4. színeim - minden, kivéve a "divatszínnek" kikiáltott erőszakosan nyomuló, neonban vibráló hars színeket
  5. mi van most rajtam - a vállamra nehezedő terheken kívül? :)
  6. háziállat - lásd fennebb :)
  7. 10 év múlva hol látom magam - holnapig sem látok el, nemhogy tíz évre :); különben is, néhány kedves barátom nemrég azt tanácsolta, most már ne vegyek tartós tejet ... hát merek tíz évre tervezni?
  8. legutóbbi nagyon jó élményem - két zimankós, csupa eső nap után öt perce végre kisütött a Nap! :)


Köszönöm még egyszer !

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon köszönöm, hogy elfogadtad a játékra hívást. Megnéztem a felvételt a szilvalekvár készítésről, és nagyon tetszett a konyhád, és a kis videó is.:)

Chef Viki írta...

Kacagó smiley :-DDD

A román tudás leplezése és a titkok megtudása jutott eszembe :-DDD

Liza írta...

Jó kis frappáns válaszokat adtál, nagyon tetszenek!!!

trinity írta...

Titokzatos és kedves :)

Garffyka írta...

Gizi - köszönöm. A forgatáson nagyon izgultam, féltem, pont akkor fogok elrontani valamit, szerencsére minden jól sikerült :)

CV - ejnyje, most lelepleztél :)

Liza, Trinity - igyekeztem hozni a szokásos formám :)

Lizann írta...

Köszönöm a válaszokat! Hihetetlen jó ez a mondok is meg nem is stílus!