Oldalak

2008. szept. 18.

Csipetcsapat gyűlés

Pár héttel ezelőtt, még az indián nyár kellős közepén, mikor tikkadt szöcskenyájak legelésztek a kertben s a tücskök is csak éjjel hegedültek, mert napközben elolvadt volna a vonójuk, csipetcsapat gyűlést, trendibb néven csapatépítést tartottunk. Helyszín házikónk kívül-belül, ugyanis délután már a kertbe is kimerészkedtünk egy kis husi sütögetésre, Tűzrakó félavatásra.

A csipetcsapat dél körül gyülekezett, s bár valójában nem voltunk sokan, pillanatok alatt elözönlöttük a nappalit, étkezőt, konyhát, majd később a teraszt, kerti kiülőt és a Tűzrakó környékét is.

asztal körül

állófogadás

és akinek csak a csont jutott ...

A vidám és mélyenszántó (? :-) gondolatokat az asztalra tálalt finomságok hada, egy mindannyiunknak fejtörést okozó kibogozós játék és a fényképező gép diszkrét kattanása törte meg.

hogy is van ez?

abrakadabra, kígyóznak a kötelek

Gábor, a mosolygós fojtogató és Beus, a mosolygós fojtogatott

Manó, aki eleinte nem értette mi történik és kissé szégyenlősen kandikált ki anya biztos takarásából, rövid idő alatt feloldódott és jelentős figyelmet követelt magának. Bizony, a búgócsiga használatát minden csipetcsapat tagnak kötelező volt gyakorolnia vele :-)
Gábor tündéri kislánya, Dominika, még a medencét is kipróbálta, vidám pancsolás után - picikét lilás ajkakkal - kijelentette a víz remek volt és egyáltalán nem hideg.

Dominika, a fényképezőgép mestere

A Tűzrakó legelső beüzemelésében Zoli érdemei vitathatatlanok, a fokhagymás joghurtos, illetve a mustáros pácban várakozó csirkecombok bizony nem kerültek volna grillre, majd az asztalra Zoli tűzmesteri ténykedése nélkül.

Zoli filozófiai gondolatok mélyenszántó magasságában

Ági, a csipetcsapat kizárólagos sajttorta készítője

A csapatépítést Ági csudafinom sajttortával segítette és a salátához való zöldségeket is hipp-hopp felvágta. Igaz, a saláta kapcsán később magasröptű akadémiai vitát folytattunk arról, hogy a kockára vágott kígyóuborka darabkák valójában nem is kocka alakúak ... de ez a tény semmit nem vont le élvezeti értékükből :-)

sajttorta

Beus egy csodaszép piros begóniával lepett meg - ez volt az egyik asztaldísz Manó keresztelőjén - és a citromos-narancsos-limeos limonádét keverte szakértelemmel. Szükség is volt rá, mert a kétliteres nagy kancsóba majdnem félóránként kellett frissítőt varázsolni.
Gábor a finomságok eltüntetése mellett az össze- és kibogozós fejtörő megoldásában, majd az asztal megterítésében jeleskedett.

ismerkedés Bocitarkával

Azt hiszem mindenki ilyen csipetcsapat tagja szeretne lenni, hiszen míg anya Manót fürdette és indította útnak a pihepuha édes álmok országába, addig a csipetcsapat szorgos hangyákat megszégyenítő fürgeséggel leszedte az asztalt és a helyére pakolt minden vacsorakelléket.
Egyetlen dolog árnyékolta be a napot: sajnos túlságosan hamar vége lett. Megegyeztünk, hagyományt teremtünk, az ismert film címe alapján tehát "Jövőre veletek ugyanitt!"

Nincsenek megjegyzések: