Oldalak

2008. szept. 19.

Csak én nem értem?

Hallgatom a híreket. Bizonyos élelmiszerek árusítását betiltották/betiltják az iskolabüfékben. Ezek szerint száműzetésre ítélik a chipseket, csokikat, cukorkákat, puszedliket, úgy általában az édes és sós nassolnivalókat, cukrozott üdítőket, energiaitalokat. Jöjjenek helyettük a teljeskiőrlésű búzából készült szendvicsek, csakis szívbarát, zsírszegény és koleszterinmentes margarinnal kenve, a magos zsömlék, sok friss gyümölcsök, zsírszegény, cukrozatlan tejtermékek széles választéka. Agyő, mesterséges színezékek, adalékanyagok! Isten hozott rostban gazdag, változatos kínálat, bio-ételek!

Ez eddig szép és jó, mi több, dícséretes és bölcs.

Hallgatom a híreket.
Mondják, a bökkenő mindössze annyi, hogy a diákok nagyrésze, jelentős többsége marad a párizsis zsemlénél. Ugyanis a teljeskiőrlésű-, rozs-, kukoricalisztből készült szendvicsek, magos zsömlék, a bio-ételek a szülők többségének számára, s rajtuk keresztül természetesen a diákoknak, megfizethetetlenek.

Az is bökkenő, hogy az iskolabüfékben kínált tejtermékek között szép számmal feltűnik a csokis, vaniliás, kakaós, epres, ésatöbbi ízesítés. Gondolom, ezek mind, csakis és kizárólag természetes alapanyagokból, színezékek, ízfokozók és egyéb mesterséges adalékok nélkül készültek... Szeretném hinni, de nem tehetem, hiszen a csomagoláson feltüntetett összetevők árulkodnak a tartalomról.

Bökkenő továbbá, hogy a gyümölcsök minősége sokszor kifogásolható. Az áruk szintén.

Hallgatom a híreket - a fentiek egy reggeli hírműsorban hangzottak el -, s eszembe jut a régi népmese, ahol a király azt kérte az egyszeri szegény leánytól, úgy menjen hozzá, hogy vigyen is ajándékot, meg nem is ...
Sajnos ilyen az iskolabüfék kínálata is: van is, meg nincs is.

1 megjegyzés:

Max írta...

Szerintem a legjobb megoldás: kapcsold ki a rádiót:-)

Ja és én sem értem!!