Oldalak

2015. dec. 15.

Faleveles ajándékok

Ezeket a szépségeket Tücsi és Manó készítették Zsuzsi mama születésnapjára. Sok munka van mindkettőben :-)




Az őszi születésnapra való tekintettel, a témát - úgymond - az ágak csúcsain lengette, a levegőben táncoltatta a bolondos októberi szél.


Csillogó falevél - ezt Tücsi készítette. Kiválasztotta a képkeretet, aztán sokáig válogatott az együtt gyűjtött és préselt falevelek között. Végül meglett a nyertes, szép formájú falevél, amit Manapó körberajzolt, majd kisasszonyka angyali türelemmel kifestette többszínű csillámos festékkel. Mielőtt a keretbe helyeztük volna a megszáradt művet, Tücsi hosszasan törölgette az üveget, sőt, még a lefogó kis kapcsokat is kifényesítette egy tiszta konyharuhával :-)


Faleveles váza - ez Manó ajándéka. Komolyabb munka, hiszen kilencéves nagyfiú készítette. A faleveleket szintén együtt gyűjtöttük, préseltük, majd Manó válogatta ki, hogy melyek kerüljenek a vázára. A tisztára (ujjnyom mentesre) törölt üvegváza felét (hosszában) vékony rétegben átkente decoupage ragasztóval, ráillesztette a faleveleket, majd egy újabb réteg decoupage ragasztóval rögzítette. Egy napot száradni hagyta, majd következő nap elkészítette a váza másik oldalát is. Újabb egy nap száradás után, az egészet átkente második réteg ragasztóval, így az üvegfelület is és a levelek is diszkréten csillognak.


Nincsenek megjegyzések: