Oldalak

2014. márc. 26.

Elveszettnek hitt képek_1


Néhány hete új gépet kaptam, ezért a régiről több tonnányi képet lementettem egy mobil winchesterre, amiről úgy tudtam, üres. Nemrég böngésztem a lementett képeket, így felfedeztem, hogy a mobil vinyón garmadával lapulnak elveszettnek hitt kép. Születésnapok, torták, rövid kirándulások képes történetei.
S hogy ne legyen könnyű az életem, a technika kis ördöge közbeszólt, sikeresen összekeverte a már régen mentett és a viszonylag frissen a winchesterre került képeket. Szóval totális káosz, de már kezdem látni a fényt az alagút végén, több könyvtárat sikeresen átrendeztem, kitakarítottam.

Születésnap képekben, Manó ötödik évét taposta, a Verdák 2 volt az aktuális kedvenc, illetve minden, ami bármilyen autós témához tartozott.

Mindkét tortához piskóta lapokat használtam és vanília-csoki pudingos főzött krémet.
Elég kezdő voltam még torták terén, sok időt elpepecseltem a formázással, díszítéssel, szegény marcipánt porcukron nyújtottam a sokkal jobban használható keményítő helyett, a főzött krémmel alapoztam a burkolás alá, mert még nem tudtam, hogy milyen klassz és mennyivel jobb egy vékony réteg alap vajkrémet használni.
Fényképezésre sem maradt sok idő, a vendégek érkezése előtt szinte futó percre került a kész torta a hűtőbe és a nyüzsgő gyerekseregnek mégsem mondhattam, hogy "ácsi, előbb fénykép, csak aztán tálalás" :-)

A Verda2 alapján készült, piros versenyautós torta a gyerekbulira, míg a rajtzászlót formázó a nagyszülős szülinapra készült.
A rajtzászlós érdekessége, hogy a kétféle krém is "kockás" volt felvágáskor.


"Dizájn" a Verdák2 alapján, csak itt Kristóf és 5 :-)
 
Gyakorlat híján nagyjából egy órámba telt kifaragni és megtölteni a rajtzászló tortát

Sikerült eléggé zászló formára alakítani
A betöltött vanília-csoki krém is kockás


Ha most készíteném, a piskótalapokat is csíkra vágva rendezném a tortában

Sikere volt a Verda tortának, a gyerekek ide-oda tologatták a marcipán versenyautót a "pályán"
 
Naaagy levegő és fújááááás! :-)

Nincsenek megjegyzések: