2015. júl. 21.

'Ebéd'

Olyan, de olyan rettentő hőség van, hogy együltő helyemben olvadok, hiába a hajnali szellőztetés, a kereszthuzat és a behúzott függönyök.
Enni sincs kedvem, pedig valamit kellene, de szendvicset nem kívánok és a tűzhely bekapcsolásának gondolata is elborzaszt.
Inni is kellene, egy órája volt, hogy az utolsó 2 dl citromos-gyömbéres, cukormentes limonádét megittam.
Megjött a múzsa és homlokon csókolt :-), kettőt egy csapásra, ebéd, ami hideg és mégsem szendvics, tűzhely sem kell hozzá és egyben innivaló is.

  
Alma-barack-meggy ivólé

hozzávalók

1 alma
1 nagyobb őszibarack
2 marék magozott meggy
kb 2 dl meggylé - nem szörp, natúr meggylé
fél citrom reszelt héja
fél csipetnyi cayenne bors

Az almát, barackot meghámozom, húsát kockára vágom, hozzáteszem a meggyet és a levét, a citrom reszelt héját és a picurka cayenne borst.
Mivel a turmixgépem idő előtt nyugdíjazta magát, merülő kézimixerrel simára turmixolom a felsoroltakat.
Túl sűrű, egy kis vízzel felengedem és még egyet turmixolok rajta.
Voilá! Kész.
Finom, pikáns, sűrű, minden mentes :) és mégis tele van vitaminnal.
Volt :-)


Jó étvágyat ! :-)

Nincsenek megjegyzések: