Oldalak

2020. ápr. 19.

Háztartástan óra - perec

Kegyetlen és gonosz boszi, ezek (szinte) állandó és bármikor bevethető jellemző vonásaim, a gyerekek szerint.
Nos, a rám aggatott jelzőkre hivatkozva - s mert úgy gondoltam, nincs elég tanulnivalója a két gyereknek a digitális-online-offline-táv oktatásban (bruhahahaha 😂), vagy esetleg ezen oktatási formák monotonitásának megtörése okán -, időről-időre háztartástan órát tartok, szigorúan offline, gyakorlati óra.
A háztartástan óra tananyagai igen változatosak és érdekesek 😉 - általában csak szerintem -, úgymint mosogatás, leszáradt edények elpakolása, asztal terítés és leszedés, ágyak bevetése, teregetés, szemét levitele, megszáradt ruhák összehajtogatása és szekrénybe! elpakolása.



Időnként, ha tanítványaim kellő lelkesedést mutatnak - vagy nem tiltakoznak századmásodpercen belül és elég hangosan 😂 -, a konyha többi részébe is beengedem őket, hogy gyakorlati tapasztalat útján sajátítsák el a konyhaművészet különböző szintjeit.
Első ilyen óránk Tücsivel kettesben zajlott, perec készült, sós, sajtos, illetve sós-sajtos. kisasszonyka miatt szigorúan laktózmentesen, így a sajtos perecek inkább "sajtosnak nevezett" perecek lettek, minekutána "növényi sajt" került a tetejükre. - Kitérő: szegény Papikám, aki egész életében tejjel-sajttal foglalkozott és sajtmesteri címet-rangot, illetve sajt-lovag kitüntetést is kapott, elsírná magát sok, manapság sajtnak titulált valamicsoda láttán.


Óra végén, amikor az illatosra sült perecek pocakba való eltüntetése volt a tananyag, a gyerekek azt mondták, ilyet lehetne gyakrabban is. Én a gyakorlati tanórára értettem, ők nem feltétlenül 😂, bár kisasszonyka kétségtelenül jobban lelkesedik a háztartástan órák eme része iránt, mint nagytesó, aki inkább a konyhai bűvészmutatványok terén jeleskedik, aka, hogyan tüntessünk el három perecet, négy újmurkot és egy fél karalábéfejet kevesebb, mint 60 oldal elolvasása alatt. 😂
🧡🧡        
 


Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések: