Oldalak

2018. jan. 18.

Háromtortás 7. szülinap

Pöttöm aprótalpú, csupamosoly kisasszonykánk 7 éves kishölgy lett :-) Mosolya, szeme csillogása a régi, csupa vidámság, kópés huncutság, s mint aki nagyon is tudatában van hódító erejének, időnként csupa báj és kellem, szempilla rebegtetés, csábos félmosoly és aranylóan csilingelő kacagás, szívből jövő nevetés, másszor aprócska zsarnok-akarnok, dacos amazonka, csakazértis-csakazértsem talpdobbantós boszika :-)


Hetedik szülinapján - családi szokásunkhoz híven - több menetben köszöntöttük fel :-) és a több köszöntéshez, természetesen :-), több torta is járt, szám szerint három: egy a gyerekbulira, egy az osztályba és egy a családi-nagyszülős szülinapra.


Január zsúfolt születésnapok szempontjából, így Tücsiéknél az osztályban egyszerre négy kislányt is ünnepeltek.


A négyes szülinapi köszöntéshez egy csupa csokoládé torta készült, amit fehér csokival díszítettem és ugyancsak fehér csokival vontam be a 25 db tejcsokoládés sütinyalókát (pop-cake). A négy ünnepelt névre szóló marcipán szívet is kapott :-)


A második torta kissé érdekesen alakult, ugyanis Tücsi annyit mondott, hogy Csodálatos katicásat szeretne (ez a rajzfilm eredeti nevén Miracuolus), így arra gondoltam, piros és fekete marcipánból megformázom a főhőst. Hát nem :-)


Mert legyen rajta Fekete macska is, és ne a lány-fiú páros, hanem inkább a csodálatos talizmánok. Menet közben Tücsinek az is eszébe jutott, hogy ő mégiscsak szereti a marcipánt (két napja még nem szerette), ezért "édesanya legyen sok marcipán a tortán, de legalább annyi, hogy minden szelethez jusson" ... mondta mindezt akkor, amikor a torta betöltve, csokoládé krémmel bevonva, tejcsokival lecsorgatva, színes cukordrazséval körberakva hűsölt a hűtőben.


Végül igazi win-win helyzetben egyeztünk meg :-), a torta tetején lesz marcipán, így minden szeletre jut piskóta is, krém is, marcipán is. Tücsi is boldog volt, nekem sem kellett leszedni a burkoló krémet, hogy marcipánnal vonjam be a tortát :-)


A harmadik, a családi-nagyszülős torta (miután két nap alatt három különböző csupa csokoládé tortát készítettem és már szerettem volna valami mást is sütni) Tücsinek is teljes meglepetés volt.


Sőt, még nekem is, mert a már betöltött lapokkal a hűtőben sem voltam biztos, hogyan is fogom díszíteni a tortát.


Szerencsére eszembe jutott, hogy kisasszonyka nagyon szereti a gránátalmát és a zöldségesünknél nagyon szép gránátalmát láttam. Amihez jól illik a tejszínhab, és ha már lúd, legyen kövér is, a fehér csokis tejszínhab.

 

Így lett a harmadik 7. szülinapos torta szilvalekváros piskóta közé töltött vaníliás-fehér csokoládé krémes, tejcsokis, tejszínhabos, gránátalmás díszítéssel.


Csodálatos királylánykánk, Isten éltessen sokáig, angyalok és tündérek vigyázzák lépéseid, legyen ragyogó napsütés és integető bárányfelhők életed egén, csak annyi picurka esővel, széllel, hogy jóságod, kedvességed még jobban sziporkázhasson! :-)

Nincsenek megjegyzések: