2017. febr. 13.

Torta epervelővel és pezsgős krémmel

Ez a szépség is egy Bálint napi bál tombolájára készült. Sorsa hasonló, mint az arany-fekete tortáé, azaz nem tudom, ki nyerte, tetszett-e, ízlett-e, ott helyben megvágták vagy elvitték. Úgy tűnik, ez most az ismeretlen végű torta-mesék ideje. :-)


Ehhez a tortához kellene egy 18-as karika ugyanis a pezsgős krémhez most alkoholos pezsgőt használtam.
A tortába töltött, mascarponeval habosított, főzött krémen nagyon finoman érződik a pezsgő íze mellett az alkoholtartalma is :-)


Mivel az eper és a pezsgő mindig jó párosítás, az édes pezsgős krém epervelőt és eperlekváros piskótát kapott társul.


A spirál vonalú vágás a torta különlegessége, a kandírozott rózsaszirmok és az arany-rózsaszín cukorcsipke ezt emelik ki.
Remélem tetszett, ízlett annak, aki a tombolán ezt az epervelővel, pezsgőkrémmel bolondított tortát nyerte. :-)



2 megjegyzés:

Gizi írta...

Csodálatosan szép!!Nagyon finom lehetett, biztosan örült aki megnyerte.

Garffyka írta...

Köszönöm :) Én is remélem, hogy örült a nyertes.