Oldalak

2015. márc. 30.

Tavaszi piknik torta_ Segítsüti 2015


Illatos virágok a réten, egy kockás takaró, a csipketerítőn tányérok, poharak, a nagy fonott kosárból egy üveg finom bor kandikál és a kosár peremén pihenő katicára mosolyog.
Tavasz.
Piknik.
Tavaszi piknik.

Ez a mokkakrémes, csokoládés piskótás ínycsiklandó torta a felajánlásom az idei tavaszi Segítsütire.

Tavaszi Segítsütire Tavaszi piknik torta



A tortában (28 cm) a virágos rét alatt habkönnyű, csokoládés piskóta lapok és zamatos, selymes mokkakrém rétegek váltogatják egymást.

A "prototípust" koffeinmentes maci kávé krémmel készítettem, egy osztálynyi gyerek és tanítónénik "tesztelték" :-) Minden visszajelzés szerint nagyon finom volt :-)


A 2015-ös tavaszi Segítsüti támogatottja a Borsóházat üzemeltető Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesület, és rajtuk keresztül a terápiákon részt vevő sérült gyermekek és családjaik, akik számára nagyon fontos, hogy személyre szabott fejlesztésben részesülhessenek. A három éve létesített központban egyéni állapothoz igazodó, speciális eszközökkel és módszerekkel végzett, komplex rehabilitációs és fejlesztő tréningeket végeznek. A terapeuták szakorvosokkal és ortopéd műszerészekkel együttműködve választják ki a gyermekek egyéni állapotához és igényeihez igazodó legjobb fejlesztéseket és eszközöket. A fejlesztőközpont számára szeretnénk mozgásfejlesztő- és speciális terápiás eszközöket, illetve fejlesztő játékokat beszerezni.

Kérlek látogass el a Segítsüti oldalára, ahol a felajánlott süteményekre licitálni lehet. A felajánlások megtételéhez mindössze egy rövid regisztráció szükséges.
A sütiárverés március 30-tól április 2-án 16:00 óráig tart.

A Borsóház nevében is köszönök minden kedves felajánlást!
_________________________

Míg a prototípus tortához Maci kávéport használtam (gyerekeknek készült a prototípus), addig az átadott tortákba az eredeti Mary Bery recept alapján készült mokkakrémet tettem. A Tavaszi piknik tortához két adagnyi mokkakrémet készítettem.
Egy adag mokkakrémhez 5 dl nagyon jól lehűtött tejszínt  kemény habbá verek 50 gr cukrozatlan kakaóporral, 100 gr porcukorral és 2 púpozott kávéskanál instant kávéval (nescafe, tejpor és cukor nélkül). 

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Mesebelien gyönyörű...

Sok-sok licitet kívánok :-)

Garffyka írta...

CV, köszönöm szépen! :-)