tag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post4621571891455775292..comments2024-01-10T19:59:54.143+01:00Comments on Garffyka: Régi ismerősök új ízekbenGarffykahttp://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-88038978133297280852009-09-03T21:46:59.083+02:002009-09-03T21:46:59.083+02:00De tök jó! Ha lehet zöldpaszulyból, borsóból, stb....De tök jó! Ha lehet zöldpaszulyból, borsóból, stb. paprikást főzni...<br /><br />Kézenfekvő. S neked eszedbe jutott :-) Nyam!Chef Vikihttps://www.blogger.com/profile/12511727377402108331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-36553181927821778302009-09-02T23:06:45.005+02:002009-09-02T23:06:45.005+02:00Gabi, a padlizsán paprikáshoz én nem hámoztam meg ...Gabi, a padlizsán paprikáshoz én nem hámoztam meg a padlizsánt, csak jó alaposan megmostam; a francia lecsóhoz sem szoktam. Ebbe a két ételbe a megmosott padlizsánt nyersen, felkockázva teszem bele. A padlizsán krém az más, ott előre megsütöm a padlizsánt, meghámozom, és a húsát elmixelem (+ majonéz és egyebek).<br /><br />Az említett Bruschetta krémet nem ismerem, de a leírásodból úgy gondolom, forrón kell üvegbe tenni. Ha forró olajat teszel a tetejére, úgy hogy kb ujjnyira ellepje a krémet, az olaj tartosít, ehhez jön még a száraz dunszt. A olaj magában is tartosít. Forrón eltett dolgokra forró olajat, hidegen készültekre (pl pesto) hideg olajat, ilyenkor az oxidációtól (bebarnulástól) véd.<br />Beírod a weboldal címét, ahol a receptet olvastad? Kíváncsivá tettél :) Köszönöm.Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-10990390953651894722009-09-02T22:19:21.170+02:002009-09-02T22:19:21.170+02:00Garffyka! Más témában kérném segítségedet. Brusche...Garffyka! Más témában kérném segítségedet. Bruschetta krémet szeretnék eltenni télire. (most vettem az Aldiban és nagyon finom) A neten találtam is receptet, de konzerváló szert nem ír, csak annyit, hogy ha üvegekbe raktuk öntsük fel oliva olajjal, hogy ellepje és jöhet a száraz dunszt. Az olaj tartósít is?gabihttps://www.blogger.com/profile/11643700309616877449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-47025679084672686662009-09-02T22:00:52.048+02:002009-09-02T22:00:52.048+02:00A padlizsánt meg kell hámozni? (Lehehet, hogy kiss...A padlizsánt meg kell hámozni? (Lehehet, hogy kissé fura kérdés, de én csak krémet készítettem idáig belőle)gabihttps://www.blogger.com/profile/11643700309616877449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-8794704588864868322009-09-02T17:53:46.014+02:002009-09-02T17:53:46.014+02:00A pörköltszaftot én is sűrűre szoktam főzni, de én...A pörköltszaftot én is sűrűre szoktam főzni, de én még azelőtt szétfőzöm a hagymát, mielőtt rátenném a pirospaprikát. Közben, ha mást csinálok, nem kell félnem, hogy a paprika megég. A hagymának meg nem árt, ha picit túlsül.<br />A recepted jó, én is főzök majd ilyet.Daisyhttps://www.blogger.com/profile/00983990090635484992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-60384889880989039822009-09-02T17:37:36.751+02:002009-09-02T17:37:36.751+02:00Trinity, a padlizsán paprikásból van még egy kevés...Trinity, a padlizsán paprikásból van még egy kevéske, arra szívesen látlak :), a wokos francia lecsónak már hűlt helye, de a kedvedért főzök újra :)Garffykahttps://www.blogger.com/profile/08524649894255676770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6939377283721620423.post-66699672644866323042009-09-02T16:45:08.250+02:002009-09-02T16:45:08.250+02:00Ezt tegnap, ahogy írtad, meg is kívántam..Maradt e...Ezt tegnap, ahogy írtad, meg is kívántam..Maradt esetleg egy kevéske nekem?trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.com