Oldalak

2010. jan. 28.

VKF! XXXI. Összefoglaló 2/5 - Reggeli, Vacsora, Kenegető, Előétel

Mindet egycsapásra :)
Tessék, csak tessék! Lehet kérem válogatni mézeskalács müzlis reggeli, húslevesből alakult kenegetős, rendhagyó burrito, rácsozott zakuszkás húskrém és még sok egyéb finomság között!
Jó szemezgetést, jó étvágyat!

A recepteket a blogger nevét alapul véve, abc sorrendben teszem közzé.



Az Andi-cuki konyhából Andi ezt a csülkös káposztával töltött pizzát küldte. Vacsora vagy főétel? Mindenki döntse el maga-maga. Én bevállalnám akár mindkettőre, estére bögre forró teával, ebédhez esetleg egy pohár jófajta borocskával kísérve.
******************************


Andi, aki Gluténmentesen főz, rakott valamit alkotott. Hogy mi kell hozzá? Mindenekelőtt fantázia és a főzés szeretete. Aztán még egy kis ez meg az, temesvári ragu, miegymás.
******************************


BeckZsu lazacos zsülient készített. Amíg csak a recept nevét olvastam, arra gondoltam, hogy mindenféle zöldséget és a lazacot julienre vágott és összekeverte. De az előétel ennél sokkal ötletesebb! Mert ebben a zsülienben sajt van és sütőben is sül. Most a karácsonyi vacsoráról maradt sült lazacból készült, de BeckZsu ajánlja gombásan-csirkehúsosan és akár zöldségesen is. Kiváló előétel vagy vacsora, fantázia szerint variálható és hamar kész van!
******************************


Ez van, ha az ember lánya olyan finomat főz, mint Chef Viki, aki a Házias konyhát vezeti. Csupán a fotómodell maradt neki az ínycsiklandóan illatozó almás-lilahagymás csirkemáj salátából. S ha még azt is elárulom, hogy korábban készített narancsos csirkemájat használt a salátához ... Mennyei!
******************************

Dalit, aki szereti a Hagymát hagymával - finom is az! -, húslevesből alkotta ezt a kenyérre kenegetőst, böf, ami csirkehúspástétom. A csirkeaprólék és csirkefarhát igen ötletes újjáélesztése.
******************************


Delish apró és nagyszerű trükköt mutat, így készül a mézeskalácsos müzli, mondhatni aszalt gyümölcsös-magos összefogás a karácsonyi mézeskalácsok megmentése érdekében. S azt is megtudhatjuk tőle, hogy bizony a müzli nemcsak tejjel nyakonöntve finom, de érdemes kipróbálni svájci módra is.
******************************


Csak néztem a fényképet, amit Réka készített, s bizony majdnem beleharaptam a monitorba. GasztroRéka (a műpiros felvágottak kiváltására is) zöldfűszerrel, curryvel és kurkumával bolondított tojáskrémet rittyentett seperc alatt. Finom, gyors, kezdő és haladó háziasszonyok egyik kedvence lesz.
******************************


Ízlésszindróma bablevesből kanyarintott kenyérre kenhetőt. Így lesz a maradék bableves sűrűjéből füstölt babpástétom. Fehér kenyérrel, hagymával, mmmmmmm :)
******************************


Jókaja félelme, miszerint esetleg kihajintom, teljesen alaptalan volt. Ugyan kérem, mikor a húslevesbe főtt karajcsont húsából ilyen finomságos húspástétomot rittyentett! Hát én már készülök szelet kenyérrel, bögre teával. Jókaja, remélem a szobafogságnak vége, influenza szövődmény se közel, se távol!
******************************


Judit Külön(c) konyhát vezet, mottója ízletesen, gyorsan, egyszerűen. Maradékból eredetit postja háromféle kenyérre kenegetőst is felsorol - ebből kettő sütőtökös! :) -, s mindhárom teljesen igazodik a konyha mottójához. Azt a döbleces-curryset nagyon megkóstolnám.
******************************



Kata nokedlis tojáspörköltet tálalt. S hogy ebben mi a maradék? Tessék megnézni a receptet. További ötletek maradék pörkölt- és paprikásszaft későbbi felhasználásához, valamint a VKF! előtt készült még több újrafeldolgozós recept a KataKonyhában.
******************************


KicsiVú egy év kihagyás után tért vissza a VKF! forgatagába. Szerencsére :) Ugyanis ezt a húsos calzonet, amelyhez a tölteléket karácsonyról maradt, szalonnába göngyölt csirkecombfilé adta, igazán nagy kár lett volna kihagyni. Tartalmas reggelire vagy vacsorára, de akár szendvics helyett, kiadós uzsonnára is tökéletes választás.
******************************


Hiába, aki tud, az tud és Max bizony nagyon tud. Nem elég, hogy maradék főtt csirkehúsból pompás húskrémet készít, ezt még zakuszkával is megbolondítja, a feta mondhatni csak hab a tortán; s aztán az egészet leveles tésztába teríti-rácsozza. Így készül Max konyhájában a zakuszkás húskrém fetával. Részemről fogom a teával teli bögrém és indulok is, reggelire pont odaérek.
******************************


Okostojás rövid értekezést írt az ételmegmaradás törvényéről. Aztán maradék gombapörköltből olyan pompás gombás quiche-t készített, hogy szerintem vacsora után mosogatni sem kellett, mert a sütőből kikerülve, azon melegében elfogyott.
******************************


Érdemes néha kirándulni, mégha "csak" virtuális túrára is futja ilyen morc időben gasztro-országban. Palócprovence töltött laskát készített. S hogy mit takar a név? Nos, csak ajánlani tudom, hogy mindenki járjon maga utánna. Annyit elárulok, ez a laska nem az a laska, amit én ismerek, s ami itt a kifőtt száraztészta. A finomság gyökerei gyerekkorhoz nyúlnak vissza, tálalása friss ötletességet mutat.


Folyt. köv.

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj, megint mennyi szuper recept!

A tempó meg szédületes...

trinity írta...

Tényleg jó kis válogatás..és mi lesz még:))

Ízlésszindróma írta...

Izgatottan várom, hogy mi jöhet még ezután:) már szemezgettem is párat:))

Anna írta...

ez tűrelemjáték? Következő részt please!!!

Garffyka írta...

Anna, kérésed parancs, máris közreadva! :)

Anna írta...

:)

Névtelen írta...

While Maryland will doubtless not have fully authorized on-line sports activities betting until the top of 2022, there are neighboring states the place authorized on-line sports activities betting has already arrived. Once the process of overseeing the opening of these bodily sportsbooks is complete, Maryland will then turn its attention to the legalization of on-line sports activities betting. It is hoped that this course 카지노 of might be complete by the top of 2022. The BetBlocker tool is primarily meant to help drawback gamblers management their addictions. Unfortunately unscrupulous marketers within the gambling business have repeatedly targeted this group of weak individuals, viewing them as ‘high value’.