2010. jan. 28.

VKF! XXXI. Összefoglaló 2/5 - Reggeli, Vacsora, Kenegető, Előétel

Mindet egycsapásra :)
Tessék, csak tessék! Lehet kérem válogatni mézeskalács müzlis reggeli, húslevesből alakult kenegetős, rendhagyó burrito, rácsozott zakuszkás húskrém és még sok egyéb finomság között!
Jó szemezgetést, jó étvágyat!

A recepteket a blogger nevét alapul véve, abc sorrendben teszem közzé.



Az Andi-cuki konyhából Andi ezt a csülkös káposztával töltött pizzát küldte. Vacsora vagy főétel? Mindenki döntse el maga-maga. Én bevállalnám akár mindkettőre, estére bögre forró teával, ebédhez esetleg egy pohár jófajta borocskával kísérve.
******************************


Andi, aki Gluténmentesen főz, rakott valamit alkotott. Hogy mi kell hozzá? Mindenekelőtt fantázia és a főzés szeretete. Aztán még egy kis ez meg az, temesvári ragu, miegymás.
******************************


BeckZsu lazacos zsülient készített. Amíg csak a recept nevét olvastam, arra gondoltam, hogy mindenféle zöldséget és a lazacot julienre vágott és összekeverte. De az előétel ennél sokkal ötletesebb! Mert ebben a zsülienben sajt van és sütőben is sül. Most a karácsonyi vacsoráról maradt sült lazacból készült, de BeckZsu ajánlja gombásan-csirkehúsosan és akár zöldségesen is. Kiváló előétel vagy vacsora, fantázia szerint variálható és hamar kész van!
******************************


Ez van, ha az ember lánya olyan finomat főz, mint Chef Viki, aki a Házias konyhát vezeti. Csupán a fotómodell maradt neki az ínycsiklandóan illatozó almás-lilahagymás csirkemáj salátából. S ha még azt is elárulom, hogy korábban készített narancsos csirkemájat használt a salátához ... Mennyei!
******************************

Dalit, aki szereti a Hagymát hagymával - finom is az! -, húslevesből alkotta ezt a kenyérre kenegetőst, böf, ami csirkehúspástétom. A csirkeaprólék és csirkefarhát igen ötletes újjáélesztése.
******************************


Delish apró és nagyszerű trükköt mutat, így készül a mézeskalácsos müzli, mondhatni aszalt gyümölcsös-magos összefogás a karácsonyi mézeskalácsok megmentése érdekében. S azt is megtudhatjuk tőle, hogy bizony a müzli nemcsak tejjel nyakonöntve finom, de érdemes kipróbálni svájci módra is.
******************************


Csak néztem a fényképet, amit Réka készített, s bizony majdnem beleharaptam a monitorba. GasztroRéka (a műpiros felvágottak kiváltására is) zöldfűszerrel, curryvel és kurkumával bolondított tojáskrémet rittyentett seperc alatt. Finom, gyors, kezdő és haladó háziasszonyok egyik kedvence lesz.
******************************


Ízlésszindróma bablevesből kanyarintott kenyérre kenhetőt. Így lesz a maradék bableves sűrűjéből füstölt babpástétom. Fehér kenyérrel, hagymával, mmmmmmm :)
******************************


Jókaja félelme, miszerint esetleg kihajintom, teljesen alaptalan volt. Ugyan kérem, mikor a húslevesbe főtt karajcsont húsából ilyen finomságos húspástétomot rittyentett! Hát én már készülök szelet kenyérrel, bögre teával. Jókaja, remélem a szobafogságnak vége, influenza szövődmény se közel, se távol!
******************************


Judit Külön(c) konyhát vezet, mottója ízletesen, gyorsan, egyszerűen. Maradékból eredetit postja háromféle kenyérre kenegetőst is felsorol - ebből kettő sütőtökös! :) -, s mindhárom teljesen igazodik a konyha mottójához. Azt a döbleces-curryset nagyon megkóstolnám.
******************************



Kata nokedlis tojáspörköltet tálalt. S hogy ebben mi a maradék? Tessék megnézni a receptet. További ötletek maradék pörkölt- és paprikásszaft későbbi felhasználásához, valamint a VKF! előtt készült még több újrafeldolgozós recept a KataKonyhában.
******************************


KicsiVú egy év kihagyás után tért vissza a VKF! forgatagába. Szerencsére :) Ugyanis ezt a húsos calzonet, amelyhez a tölteléket karácsonyról maradt, szalonnába göngyölt csirkecombfilé adta, igazán nagy kár lett volna kihagyni. Tartalmas reggelire vagy vacsorára, de akár szendvics helyett, kiadós uzsonnára is tökéletes választás.
******************************


Hiába, aki tud, az tud és Max bizony nagyon tud. Nem elég, hogy maradék főtt csirkehúsból pompás húskrémet készít, ezt még zakuszkával is megbolondítja, a feta mondhatni csak hab a tortán; s aztán az egészet leveles tésztába teríti-rácsozza. Így készül Max konyhájában a zakuszkás húskrém fetával. Részemről fogom a teával teli bögrém és indulok is, reggelire pont odaérek.
******************************


Okostojás rövid értekezést írt az ételmegmaradás törvényéről. Aztán maradék gombapörköltből olyan pompás gombás quiche-t készített, hogy szerintem vacsora után mosogatni sem kellett, mert a sütőből kikerülve, azon melegében elfogyott.
******************************


Érdemes néha kirándulni, mégha "csak" virtuális túrára is futja ilyen morc időben gasztro-országban. Palócprovence töltött laskát készített. S hogy mit takar a név? Nos, csak ajánlani tudom, hogy mindenki járjon maga utánna. Annyit elárulok, ez a laska nem az a laska, amit én ismerek, s ami itt a kifőtt száraztészta. A finomság gyökerei gyerekkorhoz nyúlnak vissza, tálalása friss ötletességet mutat.


Folyt. köv.

6 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Jaj, megint mennyi szuper recept!

A tempó meg szédületes...

trinity írta...

Tényleg jó kis válogatás..és mi lesz még:))

Ízlésszindróma írta...

Izgatottan várom, hogy mi jöhet még ezután:) már szemezgettem is párat:))

Anna írta...

ez tűrelemjáték? Következő részt please!!!

Garffyka írta...

Anna, kérésed parancs, máris közreadva! :)

Anna írta...

:)