Oldalak

2010. jan. 28.

VKF! XXXI. Összefoglaló 1/5 - Egyéb

Tíz blogger küldött olyan receptet, melyeket ebbe a kategóriába soroltam. Van itt lekvár, saláta, müzli, forró csoki, köret és rágcsa.
Személy szerint ajánlanám a forró csoki és bármelyik rágcsa társaságában az összes beküldött recept végigböngészését és rendre elkészítését. Én megéheztem, aztán jóllaktam, mire végigolvastam mindet :)

A recepteket a blogger neve szerinti abc sorrendbe tettem.Ági az Ági főz, tűzhely és íróasztal konyhából fellebenti a fátylat, hogy mit varázsolhatunk maradék sülthúsból ... nos, akár salátát is, ha birskompóttal, jégsalátával és némi mogyoróval házasítjuk.
******************************


Anea első VKF! nevezésre remekbeszabott rukkolasalátás lazacot küldött Love to Cook konyhájából. Seperc alatt igazi tavaszt varázsolt az asztalra!
******************************


Chef Viki, mondhatni régi harcos a gasztro-blog világban :) Házias konyhájában ezúttal ínycsiklandó zakuszás barátfülét rittyentett. Bizisten, itt nyalogatom a képernyőt és máris rohanok vendégségbe!
******************************


Maradt némi mézeskalács a karácsonyi dömpingből és sehogy sem akar elfogyni? Sebaj! Eszter, a Singergastro háziasszonya citrusos-sütőtökös mézeskalács golyókat sirített a maradék mézeskalács és jó adag sütőtök felhasználásával.
******************************

Ízlésszindróma két receptet is küldött. Egyik ez a fantasztikus színű narancsos-céklás vitaminsaláta, mely a megmentésre szoruló - és mérete-kinézete miatt mandarinnal könnyedén összekeverhető - narancsok érdekében (is) született.
******************************


Ugyancsak Ízlésszindróma receptje ez az ötletes, remekbeszabott mézes-feketebogyós birs lekvár, melyet az enyészetté válás első jegyeit produkáló birsek ihlettek. Ránézésre is finom, hát még az íze!
******************************

Szerencsére a kiírás csak első olvasatra hagyta hidegen Jókaját, de aztán elindult a vezérhangya :), így a húspástétom és a becsináltleves után született egy összesítő post is, további négy pompás recept linkjével. Pástétom és leves következő VKF! összesítő postokban.
******************************


Ez az, amikor a főzelék ropog :) Jucy a konyhában és a világban is feltalálja magát és korábbi maradék főzeléket, valamint fantáziáját használta fel, hogy sárgaborsós snack-t rittyentsen, nem is akármilyet.
******************************

Kata végigbogarászta KataKonyháját, s lám, egész hosszú lista kerekedett korábbi, maradékhasznosítós postjaiból; mindezt a célzottan a 31. VKF!-re készített tojáspörkölt mellett.
******************************


Kata, immár az Ételek nagycsaládban háziasszonya, szintén összesítő postot küldött - újrahasznosítva, színesen tarkán -, hiszen három étellel is készült a 31. VKF!-re, mégpedig mélyhűtőtakarítós csirkepörkölt, ananászos desszert fagyival és egy igen ötletes zizis-csokimikis keksz.
******************************


Valószínűleg nemcsak Orsinak okozott eddig gondot a bonbonokhoz használt, megmaradt olvadt csoki hasznosítása. Ide-oda tologatni? Áááá, ennek vége! Íme egy pompás forró csokoládé recept a Nokedli blogról! Igazán ilyen zimankós, hideg időre való.

Folyt. köv.

6 megjegyzés:

Edit (Esc) írta...

Megvan a pattogtatott kukorica. Ulok es varom a kovetkezot!
A recepteket elnezve beallok maradekhasznositonak!

Chef Viki írta...

A betyár hétszázát! Ezek zseniális receptek!!!

Jövök konyhamalacnak én is :-)))

szepyke írta...

Jó napot! Itt kell "maradékhasznosítókóstolónak" jelentkezni?

Garffyka írta...

CV, Esc - azért születtek nálatok is követésre méltó "példányok" :)
Esc, a kukoricából dobj ide néhány szemet, plíz :)

Szepy - már töröm a fejem az álláskiíráson :)

Ízlésszindróma írta...

Azt elképzeltem, mikor nyalogatod a Chef Viki barátfüléjét a képernyőn:)))))))))
nagyon fincsi a többi is!:)

Seafalcon írta...

Ez nagyon klassz összeállítás...